Căpşune cu ace la supermarket. Recompensă pentru găsirea vinovatului

Scutaru Cristina / 16 sep 2018 / 18:07 Salveaza PDF Comentarii
căpșune
căpșune

Un stat australian oferă o recompensă celor care pot oferi informaţii în ancheta referitoare la vânzarea în supermarketuri a căpşunelor în interiorul cărora au fost descoperite ace de cusut, 'o infracţiune foarte periculoasă', potrivit ministrului federal al Sănătăţii, informează AFP.

Incidentul a fost descoperit săptămâna trecută odată cu spitalizarea unui bărbat care a acuzat dureri de stomac după ce a mâncat căpşune de la un supermarket din Queensland. De atunci, locuitorii au publicat pe reţelele de socializare fotografii cu căpşune în interiorul cărora se aflau mici ace din metal. Consumatorii au fost sfătuiţi să secţioneze fructele înainte să le mănânce. Căpşune de diferite calităţi cultivate în Queensland au fost retrase din supermarketuri.

Cazuri similare au fost semnalate în statele New South Wales şi Victoria

'Persoana care se face responsabilă de acest lucru pune în pericol nu doar familiile din Queensland şi din restul Australiei, dar şi întreaga industrie', a declarat sâmbătă premierul statului Queensland, Annastacia Palaszczuk.

'Solicit tuturor persoanelor care deţin informaţii utile pentru acest caz să contacteze poliţia în cel mai scurt timp posibil.' Guvernul oferă o recompensă de 100.000 de dolari australieni, echivalentul a 71.500 de dolari americani, pentru orice informaţie care ar putea ajuta la arestarea şi judecarea persoanelor responsabile. Contaminarea căpşunelor comercializate în cutii din plastic are ca scop 'manifest rănirea persoanelor', a explicat poliţia statului Queensland pentru prostul de televiziune ABC. Motivele infracţiunii rămân necunoscute, dar Asociaţia producătorilor de căpşune din Queensland a evocat ca posibilă pistă un fost angajat nemulţumit.

Duminică, ministrul federal al Sănătăţii, Greg Hunt, a anunţat că a sesizat organismul însărcinat cu securitatea alimentară în legătură cu acest incident considerat 'o faptă criminală deosebit de periculoasă'. Industria căpşunelor din Queensland însumează circa 160 de milioane de dolari australieni (114 milioane de dolari americani). Potrivit ABC, incidentul a dus la scăderea la jumătate a preţului angro, la 0,50 dolari australieni caserola, sub costurile de producţie. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28