Candidatul la prezidențiale PSD - PNL depinde de scorul comun la europarlamentare

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Alegerile europarlamentare vor creiona candidatul la alegerile prezidențiale. 

”Cred că este un moment corect și bine ales ca cele două partide (...) să creioneze un proiect de țară, cu specialiștii pe care-i au. După ce vedem ce decid românii, de ce nu, să ne strângem într-o coaliție pentru a lua deciziile pentru perioada următoare” a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, întrebat dacă de rezultatul comun la alegerile europarlamentare va depinde și candidatul comun la alegerile prezidențiale. ”Vom veni în fața dvs. pe 10 iunie și vă vom spune ce am decis. Cel mai important e să avem programul de țară” a continuat premierul. 

”Este o decizie care se va lua în forurile de conducere ale partidelor” a întărit și Nicolae Ciucă, președintele PNL. 

Ședința de după alegerile europarlamentare, din 9 iunie, va aduce în discuție și o listă comună pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc în 8 decembrie. Cei doi lideri nu au răspuns dacă pentru alegerile europarlamentare au paritate pe liste, nici cine le va deschide. Premierul, însă, și-a exprimat preferința ca lista să fie deschisă de o femeie.

Alegerile locale se comasează cu cele europarlamentare, având loc în 9 iunie. La alegerile europarlamentare, listele vor fi comune. La alegerile locale, vor fi candidați separați. Apoi, vor avea loc alegeri prezidențiale în septembrie (sunt trei variante de date posibile), urmate de cele parlamentare în 8 decembrie, deci necomasate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel