EXCLUSIV  Candidații din turul doi la prezidențiale. Situația în care PSD îi deschide calea lui Mircea Geoană. George Simion dispare după ce ”și-a dat tare cu sapa-n picior”

colaj: DC News
colaj: DC News

Cine va intra în turul 2 al alegerilor prezidențiale din septembrie?

Prezent la masa discuțiilor cu analistul politic Bogdan Chirieac, Victor Ponta a vorbit, printre altele, și despre șansele lui Mircea Geoană care a anunțat că va candida ca independent la alegerile prezidențiale.

"Dacă va candida Ciolacu, va intra Ciolacu. Întotdeauna candidatul PSD intră în turul 2. Câștigă sau nu... om vedea. Dacă nu candidează Ciolacu și PSD-ul nu are candidat va anunța partidul, oficial, că îl susține pe Nicolae Ciucă. Și toți PSDiștii (ca și mine, că eu rămân PSDist!) vor zice Geoană direct, cum să punem pe Ciucă ștampila?" - a spus Victor Ponta în debutul discuției.

Bogdan Chirieac: Deci, în cazul în care PSD nu-și va pune candidat la președinție, Geoană intră în turul 2.

Victor Ponta: Pentru că ia voturile PSDiștilor și ale celor care spun că nu l-ar vota pe Ciolacu sau pe Ponta sau pe Geoană când era la PSD. E ca fenomenul Oprescu. Oprescu, când a candidat de două ori de la PSD, și-a luat bătaie. Când a apărut că s-a certat cu PSD-ul și că nu mai e în PSD a luat voturile PSDiștilor și a luat și voturile celor care ziceau că nu votează cu PSD! Deci aici Geoană stă foarte bine. Dacă PSD-ul nu are candidat!

Bogdan Chirieac a concluzionat: Practic, dacă PSD-ul nu pune candidat, se deschide calea pentru Geoană - viitorul președinte al României.

Victor Ponta: Pentru că s-a mai întâmplat ceva. În mod normal, anul trecut pe vremea asta, ziceam că intră Simion cu AUR în turul 2 și cine intră cu el îl bate ș.a.m.d. Simion a reușit să-și dea atât de tare cu sapa-n picior încât nu mai intră în niciun tur 2. A fost o nebunie. Și cu Bucureștiul... întâi a zis că-l pune candidat pe Mihai Enache, după aia a zis că-l susține pe Piedone (Piedone care a zis că nu se duce la niciun partid!), după aia a zis că-l pune pe Gușă candidat, n-a mai candidat nici Gușă. Chestia asta s-a răspândit în toată țara. Nimeni nu știe cine sunt candidații AUR pentru că i-a schimbat de șapte ori!

Eu nu cred că mai intră Simion în turul 2. Și-atunci intră Ciucă susținut de sistem și intră Geoană într-un mod foarte interesant, pe post de candidat anti-sistem. Pare că-i anti-sistem și chiar joacă rolul ăsta. Foarte multă lume zice că Ciucă e un om serios, loial, dar lasă-l că n-are treabă cu politica, pe bune? A primit ordin!

Bogdan Chirieac: Dvs. spuneți așa: dacă Ciolacu nu va candida, în turul 2 intră Geoană.

Victor Ponta: Da, așa văd eu lucrurile.

Discuția a continuat aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel