Urmărește emisiunea live


Canada retrage familiile diplomaților din Cuba. Simptome neobișnuite

Canada
Canada

Canada a decis să recheme în ţară familiile diplomaţilor instalaţi la Havana, în timp ce continuă ancheta legată de "simptomele medicale neobişnuite" de care s-au plâns anul trecut o parte dintre aceştia, transmite marţi dpa. 

Familii de diplomaţi revenite în Canada au continuat să se plângă de simptome precum ameţeală, dureri de cap şi incapacitate de concentrare, iar în unele cazuri astfel de manifestări păreau să scadă în intensitate pentru a reveni apoi, a anunţat luni într-un comunicat Departamentul canadian pentru afaceri globale (Global Affairs), precizând că de acum înainte diplomaţii în misiune în Cuba nu vor mai fi însoţiţi de familii. 

Şi diplomaţi americani din Cuba s-au plâns de aceleaşi simptome misterioase în 2016, iar ulterior Washingtonul ar fi început să analizeze posibilitatea ca acestea să fie provocate de aparate cu ultrasunete, aminteşte dpa. 

Guvernul canadian a exclus dintre posibilele cauze folosirea unor astfel de aparate, precum şi boli cu origine psihologică, a relatat CBC Bews. 

Leziuni cerebrale 

Luni, autorităţile canadiene au indicat în schimb că specialişti americani şi canadieni care i-au examinat pe cei afectaţi au luat în calcul "un nou tip de posibile leziuni cerebrale". 

"Este nevoie de cercetări suplimentare pentru a înţelege mai bine. Cauza rămâne necunoscută, dar poate fi la mijloc intervenţia umană", a admis Departamentul pentru afaceri globale, menţionând că testarea calităţii apei şi a aerului nu a dus la niciun rezultat care să poată contribui la explicarea fenomenului. 

Ministerul canadian a subliniat în acelaşi comunicat că menţine o "relaţie pozitivă şi constructivă cu autorităţile cubaneze, cu care cooperează îndeaproape" în această problemă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel