Camera Reprezentanților, VOT ISTORIC pentru Trump. Dungaciu: Bătălia e pe față. Cine va câștiga

Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES

Dan Dungaciu a făcut o analiză după ce preşedintele american Donald Trump a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor pentru „abuz de putere” şi „obstrucţionarea Congresului”.

Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, s-a pronunţat în favoarea „impeachment-ului" miliardarului republican de 73 de ani pentru „abuz de putere", cu 230 de voturi 'pentru' şi 197 'împotrivă'.

Dan Dungaciu, analist politică externă, a avut, joi dimineață, o intervenție telefonică la Antena 3 privind acest subiect. „Ideea de impeachment a fost sunetul de bas al tuturor politicilor sau viziunilor politice ale democraților de când Donald Trump a fost ales.

A fost neliniște din tabăra democrată imediat după alegerea lui Donald Trump, care a venit ca o surpriză, ca o bombă ce a fost așezată sub un establishment care părea destul de sigur și decent. De la sunetul de bas a devenit chitară solo. Impeachmentul este singura voce care se mai aude. Dar nu este o diferență calitativă, ci, dacă vreți, cantitativă. De data aceasta, bătălia este pe față. Din această perspectivă, va câștiga cel care va impune narațiunea, apropo de evenimentele în desfășurare. Pe de o parte, democrații spun că Donald Trump a făcut ceea ce un președinte nu ar trebui să facă. Prin urmare, trebuie scos din joc. Dar nu se referă strict la cele două motive exacte, explicite legate de impeachment, ci se leagă de întreaga lui activitate. Pe de altă parte, republicanii sunt că democrații sunt, în acest moment, un partid disperat, care nu are un candidat viabil. Cine va câștiga, cine va impune narațiunea va avea câștig de cauză", a spus acesta.

„Nu avem certitudini, drumuri deschise. Nu avem asigurată victoria domnului Trump în acest moment. Dar e foarte semnificativ că, în timpul acestor discuții legate de impeachment, numărul celor care sunt în favoarea lui nu a crescut. Deci, practic, asistăm la o dezbatere în care convertiții sunt deja convertiți, în care opinia nu s-a schimbat foarte mult. (...) Dacă ne-am raporta strict la ziua de azi, am putea spune, sociologic, că domnul Trump are prima șansă", a subliniat Dan Dungaciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel