Camera Deputaţilor, obligație pentru șefii de sindicate

SINDICATE - PROTESTE
SINDICATE - PROTESTE

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, un proiect de lege care prevede că persoanele cu funcţii de conducere în cadrul organizaţiilor, federaţiilor şi confederaţiilor sindicale sunt obligate să îşi depună declaraţii de avere şi de interese.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate adaugă la categoriile care trebuie să depună aceste declaraţii şi persoanele cu funcţii de conducere în cadrul organizaţiilor, federaţiilor şi confederaţiilor sindicale. Acestea trebuie să îşi declare averea şi interesele la şeful compartimentului de resurse umane din cadrul instituţiilor amintite.

Cine trebuie să-și declare averile

Potrivit proiectului de lege, preşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii şi trezorierii organizaţiilor, federaţiilor şi confederaţiilor sindicale se supun activităţii de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau îndeplinirii funcţiilor cuprinse în prevederile Legii 144/2007. Conform expunerii de motive, această reglementare este necesară pentru a nu 'eclipsa echitatea ce trebuie să domine actul de justiţie al personalului de conducere din cadrul sindicatelor' şi pentru a elimina discriminarea. Iniţiatorii propunerii legislative sunt trei deputaţi: Niculai Iftimie (PSD), Calotă Florică Ică (ALDE) şi Toma Petcu (ALDE). Camera Deputaţilor este primul for sesizat pentru acest proiect de lege, proiect care va pleca la Senat pentru dezbatere şi vot. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel