Camera Deputaţilor, obligație pentru șefii de sindicate

Bogdan Cotigă / 26 sep 2018 / 11:40 Salveaza PDF Comentarii
SINDICATE - PROTESTE
Descriere foto: SINDICATE - PROTESTE

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, un proiect de lege care prevede că persoanele cu funcţii de conducere în cadrul organizaţiilor, federaţiilor şi confederaţiilor sindicale sunt obligate să îşi depună declaraţii de avere şi de interese.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate adaugă la categoriile care trebuie să depună aceste declaraţii şi persoanele cu funcţii de conducere în cadrul organizaţiilor, federaţiilor şi confederaţiilor sindicale. Acestea trebuie să îşi declare averea şi interesele la şeful compartimentului de resurse umane din cadrul instituţiilor amintite.

Cine trebuie să-și declare averile

Potrivit proiectului de lege, preşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii şi trezorierii organizaţiilor, federaţiilor şi confederaţiilor sindicale se supun activităţii de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau îndeplinirii funcţiilor cuprinse în prevederile Legii 144/2007. Conform expunerii de motive, această reglementare este necesară pentru a nu 'eclipsa echitatea ce trebuie să domine actul de justiţie al personalului de conducere din cadrul sindicatelor' şi pentru a elimina discriminarea. Iniţiatorii propunerii legislative sunt trei deputaţi: Niculai Iftimie (PSD), Calotă Florică Ică (ALDE) şi Toma Petcu (ALDE). Camera Deputaţilor este primul for sesizat pentru acest proiect de lege, proiect care va pleca la Senat pentru dezbatere şi vot. 


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24