Cambridge Analytica. Cofondatorul companiei avea o altă firmă cu care voia să lucreze la campania lui Trump

Christopher Wylie, cofounderul Cambridge Analytica, avea datele care au dus la declanşarea scandalului  Cambridge Analytica încă din anul 2014.

Christopher Wylie, cofounderul Cambridge Analytica, compania implicată în scandalul privind folosirea datelor personale ale milioane de utilizatori Facebook, avea aceleași date când își înființa o afacere proprie în 2014, potrivit informațiilor obținute de BuzzFeed News.

E-mailurile din 2014 furnizate către BuzzFeed News arată că Eunoia deținea în acel moment o bază de date cu peste 50 de milioane de profiluri Facebook, fiind vorba despre aceleaşi informaţii care sunt în curs de examinare în scandalul Cambridge Analytica.

GSR, Cambridge Analytica și Christopher Wylie au spus că au șters datele de atunci. Cambridge Analytica, pe care campania prezidențială a lui Donald Trump a angajat-o în 2016 pentru a construi profiluri de vizare a anunțurilor pentru potențialii alegători, a afirmat într-o declarație vineri că niciuna dintre informațiile Facebook în cauză nu a fost utilizată pentru alegeri, relatează sursa citată.

Alte documente de la Eunoia, care a comercializat servicii de microtargeting pentru clienți corporativi și politici,  arată că în primăvara anului 2015, startup-ul lui Wylie şi-ar fi oferit serviciile pentru campania lui Donald Trump. O sursă sigură, care a refuzat să-şi decline identitatea de teama de a pune în pericol relațiile personale și de afaceri, a confirmat autenticitatea acestor documente; o altă persoană, care a avut cunoștință directă despre întâlnirea lui Eunoia cu Lewandowski, a confirmat interesul lansat de Wylie pentru a-și desfășura activitatea în favoarea campaniei lui Donald Trump. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel