Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2019

Ema Apostu / 07 oct 2019 / 16:10 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2019. Pe data de 8 octombrie 2019, este prăznuită Sfânta Pelaghia.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2019. Sfânta Pelaghia a trăit în secolul al V lea. Înainte de a se converti la creştinism, se numea Margareta. Şi-a folosit frumuseţea spre desfrânare, scrie crestinortodox.ro. Trecând pe lângă biserica în care predica episcopul Non, s-a oprit să-i asculte predica.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2019. Episcopul, văzând-o pe aceasta, a spus: "Luaţi aminte la femeia aceasta, de la care eu multă învăţătura am aflat. Socotiţi câte ceasuri a zăbovit în camera ei, spălându-se şi îmbrăcându-se cu ales veşmânt şi împodobindu-se la oglindă cu multă grijă, numai ca să se arate mai frumoasă decât celelalte femei, în faţa oamenilor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2019. Iar noi, care dorim din toată inima să fim bineplăcuţi lui Dumnezeu, ne lenevim şi nu ne silim să împodobim păcătosul nostru suflet, nu ne sârguim să-l spălăm cu lacrimile pocăinţei, nici să-l împodobim cu mărgăritarele faptelor bune, ca să se înfăţişeze cu veşmânt cuviincios în faţa lui Dumnezeu".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2019. Cuvintele acestuia au făcut-o să-şi schimbe radical viaţa. A primit botezul şi s-a retras într-o chilie pe Muntele Măslinilor. După trei ani a fost cercetată de Iacov, diaconul episcopului Non. Când a revenit după trei zile, a aflat-o moartă. I-a îngropat trupul cu cinste. Astfel, desfrânată de mai înainte, a fost iertată de noianul păcatelor datorită pocăinţei sale.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27