Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 mai 2019

Ema Apostu / 28 mai 2019 / 08:13 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 mai 2019. Pe data de 28 mai 2019, este prăznuită Sfânta Teodosia.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 mai 2019. Sfânta Teodosia s-a apropiat de creştinii închişi în temniţă pentru că nu mai jertfeau idolilor şi i-a întărit în mucenicia lor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 mai 2019. Din această cauză, sfântă a fost dusă de soldaţii care păzeau temniţa înaintea judecătorului. Acesta auzind cele întâmplate, a poruncit să i se lege o piatră de gât şi să fie aruncată în mare, scrie crestinortodox.ro. Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, îngerii au adus-o la mal nevătămată.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 mai 2019. Când ea s-a înfăţişat înaintea judecătorului, purtând în mâini piatra, el a poruncit ca să i se taie capul. În următoarea noapte, Teodosia s-a înfăţişat părinţilor ei înconjurată de o lumină cerească şi de multe alte fecioare şi le-a zis:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 mai 2019. "Vedeţi voi ce mare este slava şi harul Hristosului meu, de care voiaţi să mă lipsiţi?". Ea a rostit către părinţii ei aceste cuvinte, pentru că aceştia o opriseră să-şi mărturisească credinţa în Hristos şi să se facă mucenica.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25