Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 octombrie 2019 - POST

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro
Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 octombrie 2019 - POST. Sfinții Mucenici Evlampie și Evlampia și Sfântul Ambrozie de la Optina sunt prăznuiți pe 10 octombrie.


Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 octombrie 2019 - POST. Sfântul Ambrozie de la Optina este unul dintre cei mai renumiţi sfinţi din Mănăstirea Optina. S-a născut pe data de 21 noiembrie 1812 a şi trecut la cele veşnice în ziua de 10 octombrie 1891. A fost canonizat în anul 1988.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 octombrie 2019 - POST. Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia s-au născut în Nicomidia fiind fraţi. În timpul persecuţiilor lui Maximian au părăsit cetatea, ascunzându-se în munţi. Pentru că a încercat să oprească prigonirea creștinilir, a fost arestat şi dus înaintea judecătorului, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 octombrie 2019 - POST. A fost supus la multe chinuri. Dorin să-și ajute fratele, Evlampia a mărturisit credinţa în Hristos în fața judecătorului, fiind torturată. Evlampie a fost decapitat, iar sora sa a murit înainte să i se taie capul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel