Cășuneanu, prins în scandalul mitei pentru Stavarache. Primarul Bacăului, eliberat sub control judiciar

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost reținut, joi, de procurorii DNA, pentru presupuse fapte de corupție. Judecătorii au decis în timpul serii ca Romeo Stavarache, alături de cei doi apropiați cu care fusese reținut, Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, să fie eliberați sub control judiciar.

Decizia Curţii de Apel Bacău nu este definitivă şi poate fi contestată la ICCJ.

Procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Bacău au arătat că cei trei ar fi luat mită peste 3 milioane de lei, în perioada 2008 - 2011, de la patru oameni de afaceri locali, pentru a le intermedia semnarea unor contracte pe bani publici la Primăria Bacău.

Vezi și: Romeo Stavarache și Liviu Goian, reținuți de DNA. Vezi motivul

Costel Cășuneanu, urmărit penal în acest caz

Schema de corupţie a urmat acelaşi model în toate cele cinci cazuri pentru care procurorii au strâns probe. Oamenii de afaceri erau puşi să semneze contracte de sponsorizare a televiziunii locale 1-TV Bacău, deţinută de Liviu Goian, a publicaţiei „Ziarul de Bacău", patronată de Liviu Cenuşă, şi a Asociaţiei „Top Sport", administrată de Constantin Apostol, şeful Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est şi cumătru al lui Stavarache, scrie adevarul.ro.

Potrivit DNA, ADRNE a aprobat în 2008 un contract în valoare de 54 de milioane de lei pentru firma SC Asero SRL, deţinută de Căşuneanu. Scopul finanţării a fost construirea în municipiul Bacău a unui „centru financiar şi de management al afacerilor“. Ulterior, Stavarache şi Apostol ar fi condiţionat eliberarea certificatului de urbanism pentru ridicarea clădirii de virarea unor sume de bani în conturile Asociaţiei „Top Sport“ şi a societăţii Ligone International SRL Suceava (n.r. - administrată de Liviu Goian).

Căşuneanu, care este urmărit penal în această speţă, pentru dare de mită, a virat către cele două entităţi, în total, 819.245 de lei, continuă sursa citată.

Legături între Cășuneanu și Băsescu

Traian Băsescu a recunoscut, înainte să ajungă la Cotroceni, că afaceristul Costel Cășuneanu îi este “bun amic”.

Potrivit jurnalul.ro, Traian Băsescu și Costel Cășuneanu au efectuat mai multe tranzacții de-a lungul timpului, care au constituit obiectul unei cercetări pentru spălare de bani. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a deschis în acest sens, pe 17.09.2004, dosarul cu numărul S/IV/1014, care a fost închis datorită imunității de care se bucură Traian Băsescu odată cu alegerea sa în funcția de președinte al țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel