Butcher: SUA rămân neclintite alături de România

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, a dat asigurări că SUA rămân neclintite alături de România, un aliat cheie la Marea Neagră.

Prezent la Câmpia Turzii la ceremonia de închidere a exerciţiului militar Dacian Viper 2014, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, a declarat că România se va alătura în curând "clubului de elită" al ţărilor care folosesc avioanele F-16. "Statele Unite ale Americii vor continua să vă ajute pe măsură ce vă pregătiţi să integraţi avioanele F-16 achiziţionate în forţele aeriene române".

Diplomatul american a subliniat faptul că exerciţiile comune oferă ocazia forţelor aeriene române şi americane "să se cunoască mai bine" şi de a-şi creşte "capacitatea de a acţiona eficient împreună".

"Piloţii şi personalul tehnic român şi american au ocazia de a exersa situaţii de luptă aer-aer şi aer-sol împotriva unor avioane de luptă diferite, o ocazie extraordinară de a învăţa lucruri noi. Desfăşurarea de exerciţii comune e acum mai importantă decât oricând pentru relaţia noastră bilaterală şi pentru parteneriatul nostru NATO, date fiind evenimentele din regiune", a spus Butcher.

Citește și: Ce spune Putin despre independența Transnistriei și alipirea la Rusia

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a susţinut că există dovezi "vizibile" ale sprijinului Rusiei pentru preluarea armată a controlului asupra clădirilor guvernamentale din estul Ucrainei, în weekend-ul trecut.

El a catalogat "ocuparea ilegală a Crimeei de către Rusia şi eforturile sale continue de a destabiliza guvernarea ucraineană" drept "o ameninţare la adresa păcii şi stabilităţii internaţionale".

În acest context, Butcher a precizat că "Statele Unite ale Americii rămân neclintite alături de România şi de toţi aliaţii săi membri ai NATO în acest moment de criză", fapt demonstrat şi de vizitele efectuate de navele USS Truxtun şi USS Donald Cook, de numărul suplimentar de infanterişti marini de la baza Mihail Kogălniceanu şi de sosirea avioanelor americane F-16.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel