Bucureşti, decontare combustibil 500 lei/lunar. Cine s-a opus

Consilierii USR, PMP şi PNL au respins măsura de decontare a combustibilului în valoare de 500 de lei lunar, pentru aplicarea voluntară a sistemului car-sharing, informează Primăria Capitalei.

Primarul General, Gabriela Firea: "Eu cred că astăzi s-a văzut cine votează împotriva bucureştenilor". Proiectul de hotărâre privind Programul de stimulare a mobilităţii şi de descongestionare a traficului a fost respins astăzi, în şedinţa CGMB cu 27 de voturi pentru (PSD+ALDE), 2 abţineri şi 24 de voturi împotrivă (USR, PMP şi PNL).

Programul propus de Primarul General, Gabriela Firea, prevede soluţii pentru a reduce numărul de autovehicule din trafic, cum are fi asocierea voluntară a celor care vin zilnic în Bucureşti, din localităţile limitrofe, pentru folosirea în comun a maşinilor de către cei care au rute comune în deplasările frecvente, în schimbul unui decont al combustibilului în valoare de 500 de lei pe lună.

Ce spun studiile de trafic

Din studiile de trafic, rezultă că aceste măsuri pot da rezultate vizibile. Potrivit statisticilor, peste 80% dintre maşinile care vin spre capitală dimineaţa şi care pleacă seara spre localităţile limitrofe sunt ocupate de o singură persoană, cea de la volan, maxim două.

Primarul General, Gabriela Firea: "Vreau să le mulţumesc colegilor consilieri generali din grupul PSD şi ALDE pentru votul de astăzi, pentru că au demonstrat încă o dată că nu au uitat care le este misiunea, aceea de a vota exclusiv în beneficiul bucureştenilor, şi nu la comanda politica. Proiectul este unul benefic pentru Capitală şi pentru zona limitrofă, pentru ca prin implementarea lui se vor reduce semnificativ traficul şi poluarea.

S-a văzut astăzi că noi am avut bunăvoinţa şi am explicat proiectul pe larg, punct cu punct, deci colegii de la PNL, USR şi PMP nu pot spune că nu au fost lămuriţi, cu toate acestea au ales să voteze politic, pentru că, mai nou, tema lor politică este de a vota împotriva bucureştenilor. Eu cred că astăzi toţi bucureştenii au văzut care este realitatea, cine votează pentru bucureşteni şi cine votează pentru interese politice şi financiare. Le mulţumesc încă o dată celor care au fost serioşi şi iubitori de Bucureşti şi bucureşteni, şi au votat pentru, şi vă garantez că voi reveni cu acest proiect în luna noiembrie."

Programul prevede:

- decontarea combustibilului în valoare de 500 de lei lunar pentru navetiştii care folosesc în comun o singură maşină pentru deplasarea în Bucureşti;

- decontarea combustibilului în valoare de 500 de lei lunar pentru părinţii care folosesc o singură maşină pentru a transporta la / de la şcoală mai mulţi copii;

- înfiinţarea unui sistem municipal de car-sharing, dotat cu autovehicule hibrid;

- înfiinţarea unui sistem municipal de bike-sharing, dotat cu biciclete electrice, care să poată fi folosite pentru deplasările zilnice;

- înfiinţarea unui serviciu municipal de transport al elevilor din ciclul primar şi gimnazial cu microbuze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel