BREXIT. Rovana Plumb, declarație de la Strasbourg

Rovana Plumb
Rovana Plumb

„România este pregătită, ca Preşedinţie, pentru orice fel de scenariu în ceea ce priveşte Brexitul”, a declarat marţi, la Strasbourg, ministrul Rovana Plumb, precizând că îşi doreşte ca ieşirea Marii Britanii din UE să se facă în baza unui acord care înseamnă o protecţie sporită a cetăţenilor români care trăiesc în Marea Britanie.

„Exact cum a declarat şi dna prim-ministru (Viorica Dăncilă - n.r.), este regretabilă plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană, dar în ceea ce priveşte Preşedinţia noastră suntem pregătiţi pentru orice fel de scenariu. Important este votul de astăzi (marţi - n.r.) din parlamentul britanic. Dorinţa noastră este să existe un acord pentru că asta înseamnă, aşa cum s-a negociat, şi o protecţie a cetăţenilor români care trăiesc în Marea Britanie, dar şi a britanicilor care lucrează şi trăiesc în România. În general, la nivelul UE, tot ceea ce înseamnă protecţia drepturilor cetăţenilor, şi nu numai, prin acest acord desigur că este diminuată', a declarat Rovana Plumb în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii români de la Parlamentul European.

„Vom vedea, în funcţie de rezultatul votului de astăzi (marţi - n.r.) pe care-l aşteptăm, suntem deschişi la dialog, discutăm cu statele membre cât şi cu celelalte instituţii europene în aşa fel încât să găsim cea mai bună variantă, dar, repet, România este pregătită ca şi Preşedinţie pentru orice fel de scenariu în ceea ce priveşte Brexitul', a subliniat ministrul fondurilor europene.  

VEZI ȘI: Banciu, la B1 TV: Aș trage o înjurătură, dar aș încheia emisiunea în momentul acesta!

VEZI ȘI: Radu Banciu: Am primit amendă. Nimeni nu ne pune cu botul pe labe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel