Brexit. Dominic Raab: Intensificarea negocierilor. Noi provocări

Sebastian Florea / 19 iul 2018 / 22:00 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Guvernul britanic doreşte ''să intensifice'' negocierile cu Uniunea Europeană pentru a obţine cel mai bun acord posibil pentru ieşirea din UE, a declarat joi noul ministru britanic pentru Brexit, Dominic Raab.

Declarația lui Raab vine înaintea unei reuniuni la Bruxelles cu negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, relatează AFP. 'Am făcut multe progrese privind acordul de retragere (...), dar există încă lacune pe care trebuie să le acoperim. De aceea, aştept cu nerăbdare să se intensifice negocierile şi să ne asigurăm că suntem în cea mai bună poziţie pentru a obţine cel mai bun acord'', a declarat Dominic Raab, alături de Michel Barnier, înainte de începerea întrevederii lor.

'După cum ne-a spus Michel (Barnier), ceasul ticăie', a admis Raab. 'Rămân treisprezece săptămâni până la summit-ul Consiliului European din octombrie. În acest timp scurt, trebuie să facem două lucruri: să finalizăm acordul de retragere, iar noi nu suntem încă acolo, şi să pregătim o declaraţie politică privind viitoarea noastră relaţie'', a avertizat, la rândul său, Michel Barnier.

Avem nevoie de o poliţă de asigurare

''În ceea ce priveşte retragerea, este urgent să se convină asupra unui cadru de securitate juridic pentru Irlanda şi Irlanda de Nord. Avem nevoie de o poliţă de asigurare', a subliniat Barnier.

'Pentru relaţia noastră viitoare, am propus un proiect de acord de liber schimb ambiţios şi un parteneriat strâns în materie de securitate. Provocarea noastră va fi găsirea unui teren comun de înţelegere în ceea ce priveşte principiile fundamentale ale UE şi ale Regatului Unit', apreciat responsabilul european. Michel Barnier va prezenta detalii despre discuţiile avute cu noul ministru britanic în cadrul unei reuniuni, vineri, la Bruxelles, cu miniştrii de externe din UE.

Vezi și: May, mărturisiri după întrevederea cu Trump: M-a sfătuit să dau în judecată UE
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26