BREXIT: Marea Britanie se SPARGE. Londra, dezacord cu May, după negocierile Irlandei de Nord

Dacă Irlanda de Nord va beneficia de un acord special care să-i permită să rămână după Brexit în piața unică și în uniunea vamală a Uniunii Europene, atunci și capitala Marii Britanii, Londra, ar trebui să primească un asemenea statut special, consideră primarul acesteia Sadiq Khan. 

'Pentru Londra implicațiile vor fi imense dacă (premierul) Theresa May a admis că este posibil ca părți ale Regatului Unit să rămână în piața unică și în uniunea vamală după Brexit', a scris Sadiq Khan pe Twitter.

La referendumul privind Brexitul 'londonezii au dat un vot copleșitor rămânerii în UE și un acord similar ar putea proteja zeci de mii de locuri de muncă', a susținut el în continuare.

Reacția sa survine după ce atât de la Bruxelles, cât și de la Dublin au venit confirmări că s-au făcut progrese către un acord legat de situația frontierei dintre Republica Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord după ieșirea Marii Britanii din UE.

Potrivit presei, în urma negocierilor care au continuat în timpul weekendului, Marea Britanie ar fi acceptat să mențină în Irlanda de Nord reguli similare celor în vigoare pe piața unică europeană și în uniunea vamală, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel