BRD, predicție de coșmar pentru Legea dării în plată şi cea referitoare la conversie

Bancă
Bancă

Economistul şef al BRD-Groupe Societe Generale, Florian Libocor, a făcut o predicție sumbră privind Legea privind darea în plată şi cea referitoare la conversia creditelor în franci elveţieni.

'Am îndrăzneala să fac o predicţie: cred că cele două legi vor dispărea exact cum au apărut, după ce întreaga tevatură politică se va fi încheiat. Mai în glumă, mai în serios, cam de Mărţişor. Rămâne de văzut dacă mă înşel sau nu. Dar dacă mă voi înşela, ceea ce nu cred, nu pot să vă spun decât că trebuie să ne pregătim bine de astfel de ghiduşii, pentru că nu le pot spune altfel. Îmi pare rău pentru tehnicienii, avocaţii care au susţinut tehnic aceste iniţiative, dar sunt în eroare maximă. Dacă au senzaţia că societatea a rămas la fel ca în '91, se înşeală. Avem două opţiuni: fie ne respectăm reciproc, fie ne batem joc unii de alţii', a subliniat Libocor în cadrul unei conferinţe referitoare la riscul de ţară.

[citeste si]

Potrivit acestuia, 'populismul este un factor de risc extrem, urmat de inconştienţa din punctul de vedere al modului în care este tratat un cadru legal existent, adoptat de curând, echivalent cu ceea ce există acolo unde ne dorim să mergem, şi efectele lui'.

Libocor a menţionat că se referă la 'cele două legi celebre', însă nu a vrut să insiste prea mult asupra lor. 'Nu vreau să insist pentru că, până la urmă, câinii latră ursul merge. Aşa e la noi, din păcate', a mai spus economistul şef al BRD, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel