Brădișteanu, condamnat. Năstase: Sunt foarte surprins, sunt sigur că va fi afectat

Fostul premier Adrian Năstase a declarat că este surprins de condamnarea medicului Șerban Brădișteanu la un an de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. Năstase și-a exprimat speranța ca sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție să nu-i afecteze activitatea profesională medicului Brădișteanu.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat, luni, la un an de închisoare cu suspendare pe Șerban Brădișteanu pentru favorizarea lui Adrian Năstase. Decizia este denitivă. Anterior, un complet al aceleiași instanțe îl achitase pe medic, în martie 2014.

Brădișteanu a fost găsit vinovat pentru că a întârziat punerea în aplicare a pedepsei primită de Năstase în "Dosarul Calității", după ce i-a oferit îngrijiri medicale fostului prim-ministru ca urmare a unei tentative de suicid.

"Mi-e foarte greu să comentez, sunt foarte surprins de această decizie - spune Adrian Năstase. Nu mi-e clar ce ar fi însemnat în acest caz această formulă pe care instanța a folosit-o. Îmi este neclar ce înseamnă favorizarea infractorului în acest caz. E foarte trist că un act de generozitate medicală, de deontologie medicală este sancționat în acest mod. Chiar dacă este vorba de condamnare cu suspendare, sunt convins că această sancțiune îl va marca într-un fel chiar angajamentul psihic, moral al doctorului Brădișteanu în ceea ce privește activitățile sale. Cred că o să fie mult mai reticent în legătură cu situații limită, care nu sunt predate la facultate și care solicită la un moment dat o intervenție de urgență", a declarat fostul premier într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Doi dintre cei cinci membri ai completului, magistrații Lucia Macavei și Săndel Macavei, au votat pentru achitare, însă opinia lor nu a fost împărtășită și de ceilalți trei judecători, inclusiv de președintele completului Ionuț Matei.

Șerban Brădișteanu, condamnat pentru favorizarea lui Adrian Năstase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel