Bogdan Chirieac, despre alegerea ”răului cel mai mic” și proiectul de țară al lui Cioloș: ”Ați văzut ce am avut ca președinți în ultimii 20 de ani”

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Chirieac a comentat ultimele declarații ale lui Dacian Cioloș care a adus recent în discuție alegerile prezidențiale de anul viitor. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat la Realitatea Plus declarația lui Dacian Cioloș, cofondatorul partidului REPER, care a afirmat că România are nevoie de un proiect de țară ”serios și care să strângă laolaltă forțele politice responsabile”, pentru ca românii să nu mai fie nevoiți să aleagă ”răul cel mai mic”.

De altfel, Dacian Cioloș a dat exemplul ultimelor serii de alegeri, pornind cu cea din 2000: ”Pe Ion Iliescu l-am votat ca să nu iasă Vadim Tudor. Pe Traian Băsescu, ca să nu iasă Adrian Năstase sau copia acestuia, Mircea Geoană care, țineți minte, a mai încercat o dată. Pe Klaus Iohannis l-am votat ca să nu iasă Victor Ponta”, a spus Cioloș care a ajuns să vorbească și despre alegerile de anul viitor, luptă care s-ar da în opinia lui, între Marcel Ciolacu și George Simion.

Întrebat de moderatoarea Realitatea Plus dacă ”ar prinde viață o astfel de idee, ținând cont de cât de mult egoism și orgoliu există în clasa politică din România”, Bogdan Chirieac a afirmat că acest lucru s-ar putea întâmpla doar într-o singură situație, explicând și de ce.

”Cu siguranță, dacă ar fi candidatul PNL, iar celelalte partide s-a angaja să îl sprijine, ar putea să prindă contur. Dar, cum să ne imaginăm, să presupunem că vine domnul Cioloș, se fac alegerile și acolo cine votează? Membrii de partid? Păi PNL are cei mai mulți membri de partid. Să presupunem că PNL ar vota candidatul partidului lor. Vedeți PNL-ul votându-l pe Cioloș, în momentul acesta? Hai să fim serioși.

S-a băgat în seamă dl Cioloș, foarte interesant, și cu proiectul, și cu omul. În rest, ce a spus că a votat mereu împotriva cuiva, este adevărat. Ați văzut ce am avut ca președinți în ultimii 20 de ani. Ar fi bine ca viitorul președinte să aibă un proiect de țară și dacă se poate, să ni-l spună și nouă. A avut și dl Iohannis, dar nu ni l-a spus, a avut și dl Băsescu, nu ni l-a spus, dar l-am întrezărit noi. Era: Cine mă supără, la pușcărie.

Nu cred că se face un proiect de țară, mai ales dacă se ajunge la o coabitare, adică guvernul să aibă altă culoare politică decât președintele. În această situație mai putem vorbi de un proiect de țară? Domnul Cioloș s-a băgat în seamă, uitați, noi vorbim despre domnia sa și asta îl ajută pentru că este publicitate gratuită”, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Citește și: ”Mulţi români nu mai vor să audă de politică. Preferă să facă singuri ce pot pentru ei”. Cioloș: Ruptura e evidentă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel