Bode l-a anunțat pe Ciucă drept candidat la prezidențiale. Bogdan Chirieac: Sunt oameni buni, și Ciucă și Ciolacu. Să vedeți cum pocnesc toate sistemele statului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

A fost săptămâna declarațiilor și dezvăluirilor. S-au anunțat nume, s-au confirmat zvonuri și s-au pornit discuții la nivel de coaliție în privința candidaturilor care urmează a fi depuse la BEC în perioada următoare, pentru alegerile la Primăria Capitalei.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a făcut mai multe declarații în cadrul evenimentului de lansare a candidaților PNL din județul Sălaj, printre care și o afirmație care a luat prin surprindere pe mulți dintre cei prezenți în sală: l-a anunțat public pe Nicolae Ciucă drept candidat la prezidențiale.

Criticată a fost lipsa de reacție, pe moment, a președintelui Senatului României care părea absorbit în ecranul telefonului, după cum se poate vedea în stop-cadrul de mai jos, aspect comentat și în platoul România TV, unde a fost invitat analistul politic Bogdan Chirieac.

*captură video Lansarea candidaților PNL Sălaj, Lucian Bode - Facebook

"Partidul Național Liberal va da președintele României în persoana domnului Nicolae Ciucă" - a spus Lucian Bode în cadrul congresului.

"Pare foarte sigur domnul Bode!", "Dar domnul Ciucă nu părea așa sigur!", "Reacția domnului Ciucă e... nu e! Cred că nu a auzit" - au fost comentariile din platou după vizionarea secvenței în care Bode a făcut anunțul la microfon.

Bogdan Chirieac: Sunt oameni buni, și Nicolae Ciucă, și Marcel Ciolacu

La vederea imaginilor, Bogdan Chirieac a spus cum vede jocurile la alegerile pentru Capitală.

"Sunt oameni buni. Și Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt pro-europeni, pro-atlantiști. O să-i vedem în campanie. Cred că o să se angajeze la reforma substanțială a statului român, să vedeți cum pocnesc toate sistemele statului, de la Justiție la Sănătate la Educație la Poliție... la ce vreți dumneavoastră.

Totul depinde de dl. Cîrstoiu dacă își va depune candidatura la BEC. Să vedem dacă dânsul și-o depune sau Coaliția îl va sprijini, la întâmplare, pe Robert Negoiță ca să-și depună candidatura. Robert Negoiță a spus că dacă i se propune nu va refuza", a spus Bogdan Chirieac.

Chirieac: "Toate opțiunile sunt deschise"

Ulterior, a fost prezentată și o declarație făcută de Marcel Ciolacu.

"Domnul Robert Negoiță este candidatul comun al Alianței pentru Sectorul 3. Și lucrurile așa vor rămâne. Domnul Negoiță a avut discuții și cu mine, pe urmă și cu domnul Nicolae Ciucă. Lucrurile nu s-au făcut pe ascuns, ne dăm toți trei o întâlnire și vom decide ce este de făcut. Eu mă bucur mult că domnul Negoiță a văzut un eventual impas și s-a oferit să fie candidatul pentru Primăria Generală.

După discuția telefonică pe care am avut-o cu domnul Nicolae Ciucă considerăm amândoi că domnul Negoiță este un candidat foarte bun la Sectorul 3. Am luat o decizie împreună cu domnul Nicolae Ciucă de susținere a unui candidat comun. Decizia este în continuare pentru un candidat comun. PSD împreună cu PNL vor avea un candidat comun. După cum ați văzut, decizia PNL care este și publică (eu m-am abținut de la a ieși public) a fost foarte clar de a nu-l susține pe domnul Piedone" a declarat oficial Marcel Ciolacu.

Pe fondul declarațiilor prim-ministrului Marcel Ciolacu, Bogdan Chirieac a comentat:

"Asta este informația pe care a furnizat-o Marcel Ciolacu. Coaliția nu-l va susține pe Cristian Popescu Piedone. În rest, toate opțiunile sunt deschise. A spus că vor lua decizia în trei - Negoiță, dânsul și cu domnul Ciucă, a mai spus că deocamdată rămâne candidat la Sectorul 3 - deci aici nu ne-a luminat deloc. Ne-a luminat doar prin faptul că nu-l vor sprijini pe domnul Piedone."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel