Bode întărește Poliția. Sute de radare pe DN1, DN7, A2. Proiecte în valoare de 100 milioane de euro

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit despre măsurile ce vor fi luate pentru reducerea cu 50 la sută a accidentelor din care rezultă vătămări corporale grave sau decese.

„Guvernul României a realizat și aprobat Strategia națională pentru siguranță rutieră 2022 - 2030, o strategie în care sunt implicate mai multe instituții ale statului român și prin care ne propunem să reducem cu 50 la sută accidentele din care rezultă vătămări corporale grave sau decese. Cum ne propunem să facem acest lucru? Prin acțiuni clare și o să amintesc trei direcții majore la care noi ne-am gândit. În primul rând, modernizarea infrastructurii rutiere și adaptarea la măsurile de siguranță necesare. În al doilea rând, introducerea unui sistem de management al vitezei și de supraveghere a traficului pe drumurile publice, sistem care prevede integrarea unor camere video și aparate radar, montate pe principalele drumuri din România. Și, nu în ultimul rând, identificarea programarea de educație rutieră, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, miercuri, la „Forumul Siguranței Rutiere”.

„Pentru concretizarea acestor direcții, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, se află în implementare mai multe proiecte, valoarea acestora ajungând la aproximativ 100 milioane de euro, finanțate prin fonduri europene nerambursabile. Proiectele vizează o paletă largă de acțiuni, aș da câteva exemple: operaționalizarea unui sistem de camere mobile și fixe de monitorizare a traficului, în număr de aproximativ 600 pe trei dintre cele mai aglomerate artere rutiere, DN1, DN7, A2, achiziția de autospeciale de poliție, achiziția a două elicoptere de monitorizare și de gestionare a traficului și a unei caravene educaționale”, a explicat ministrul Lucian Bode.

„Toate compun un concept de acțiune integrată, sol-aer, de monitorizare a traficului rutier, dar și întărirea capacității Poliței de a reacționa”, a subliniat Lucian Bode în cadrul intervenției sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel