Bode, despre EURO 2020: "Suntem cu plăţile la zi". Linia de cale ferată Gara de Nord - Otopeni

Lucian Bode a vorbit despre pregătirile pentru EURO 2020. Iată ce spune ministrul Transporturilor.

România trebuie să îşi respecte angajamentele pe care şi le-a asumat pentru organizarea, la Bucureşti, a unor meciuri în cadrul Euro 2020, în condiţiile în care plăţile sunt la zi iar bariere administrative nu mai există, afirmă ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Acesta s-a întâlnit, la sediul ministerului, cu toţi factorii implicaţi în realizarea obiectivelor de infrastructură necesare desfăşurării Euro 2020, asumate de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

Ce spune ministrul Transporturilor despre pregătirile pentru eveniment

 

"Trebuie să ne respectăm angajamentele pe care le-am luat noi, ca ţară, astfel încât să demonstrăm, încă o dată, că avem cuvânt şi în cazul în care dorim să găzduim şi alte competiţii sportive să le organizăm la standardele solicitate de către forurile internaţionale. Suntem cu plăţile la zi, bariere administrative nu mai există şi cred că, ceea ce şi-au asumat toţi decidenţii, poate fi respectat. Sunt obiective ce vor fi folosite şi după terminarea EURO 2020 şi vor contribui la gradul de creştere a mobilităţii urbane în Bucureşti. Le-am transmis tuturor că aceste obiective le voi verifica personal, atât din teren cât şi cu situaţiile pe masă, şi voi lua măsurile care impun de câte ori este necesar", a precizat Lucian Bode, într-un comunicat remis luni Agerpres.

Linia de cale ferată Gara de Nord - Otopeni

 

La rândul lor, managerii celor două companii ce se află sub autoritatea ministerului au dat asigurări că lucrările se desfăşoară conform graficelor asumate împreună cu antreprenorii.

Printre alte teme de discuţie s-a aflat şi capacitatea de transfer în ceea ce priveşte controlul de securitate şi imigrare a pasagerilor ce tranzitează Aeroportul Otopeni, atât pe fluxul de sosiri cât şi pe cel de plecări.

La întâlnirea cu ministrul Transporturilor au participat consilierul prim-ministrului Ludovic Orban, Gheorghe Popescu, inspectorul General al Poliţiei de Frontieră - chestor general de poliţie Ioan Buda şi şefii de la CFR Infrastructură şi Aeroportul Internaţional Otopeni.

Au fost trecute în revistă stadiile şi evoluţiile proiectelor: linia de cale ferată Gara de Nord - Otopeni, reabilitarea Rotondei şi a Corpurilor A şi B ale Aeroportului Băneasa.

EURO 2020, ediţie aniversară. Celebrează 60 de ani de la primul Campionat European.

 

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28