Blocarea pensiilor. Marius Budăi, replică pentru Daniel Dăianu: Nu am spus că este un lucru ușor

Marius Budăi
Marius Budăi

Ministrul Muncii îi dă replica lui Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, după ce acesta recomanda amânarea majorărilor pensiilor și salariilor. 

Marius Budăi, ministrul Muncii, a intervenit în direct la România TV pentru a-i oferi o replică președintelui Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, care recomandă amânarea acestor majorări de venituri și susține că legea pensiilor ar crea probleme în ceea ce privește bugetul de stat. 

”Eu am să spun clar și simplu, avem bani pentru plata pensiilor și salariilor. Am avut chiar astăzi o nouă discuție cu domnul ministru Teodorovici. Ne-am consultat. Am discutat și pe parcursul acestor luni. Noi asigurăm că vom avea bani de plata pensiilor și salariilor. (...) Institutul Național de Statistică a confirmat creșterea economică din primul semestru al acestui an. Nu am spus niciodată că aplicarea legii pensiilor este un lucru ușor, am spus că veniturile românilor trebuie să ajungă cât mai mult spre media Uniunii Europene”, a declarat Marius Budăi la România TV.   

Tăierea pensiilor speciale a fost votată de Senat

În ceea ce privește tăierea pensiilor speciale, Marius Budăi a anunțat că va depune un amendament. 

”Este un demers parlamentar. Se va dezbate în Camera Deputaților. Eu am un singur amendament aici. Eu cred că trebuie discutat separat care sunt pensii militare, care sunt pensii de serviciu”, a mai precizat Marius Budăi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel