Blaga recunoaște înfrângerea și premierul USL

Vasile Blaga (2)
Vasile Blaga (2)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a recunoscut înfrângerea și premierul USL, într-o emisiune la B1 TV, unde era invitat.

Vasile Blaga a precizat că dacă USL va continua să aibă majoritatea, va obţine şi guvernarea.

,,Dacă ei ( USL n.r.) au o majoritate clară şi rămân aşa cum sunt, deşi eu mă îndoiesc, dacă rămân aşa vor guverna. Dar nu cred că vor rămâne aşa”, a susţinut democrat-liberalul fiind prezent într-o emisiune la B1 Tv.

Întrebat ce aşteptări are ARD în urma alegerilor parlamentare, Blaga a spus că un scor cât mai aproape de 30% pentru a putea ,,sta de vorbă” cu celelalte partide.

,,Un scor cât mai aproape de 30%. Cu 25%, sau peste 25% putem sta de vorbă cu celelalte partide”, a fost răspunsul lui.

Vasile Blaga a precizat că el nu va veni cu propuneri de genul ca Antonescu să fie schimbat de la şefia PNL, susţinând astfel că dacă cei din USL nu o să îşi schimbe liderii, şi merg mai departe cu majoritatea vor guverna. ,,Eu niciodată nu am avut abordări de genul acesta şi nu mi-au plăcut nici când au avut alţii faţă de noi. Să propun eu liberalului să îşi schimbe liderul. Mie nu îmi place domnul Antonescu, asta este clar. Am spus-o de o sută de ori. Şi-a demonstrat incompetenţa. Dacă nu or să îşi schimbe liderul, şi merg mai departe (...) îşi vor da seama pentru că PSD-ul îşi va bate joc de ei zi de zi”, a punctat el. Întrebat dacă ar accepta un guvern PDL-PSD cu Victor Ponta premier, Blaga a spus că nu. ,,Guvern PDL cu PSD, nu. Nu cred că am putea să facem un guvern cu PSD-ul. 2013 va fi un an complicat, va fi un an extrem de complicat pentru România”, a opinat democrat-liberalul. La insistenţele moderatorului emisiunii asupra întrebării dacă PDL ar prefera să fie în opoziţie decât să guverneze cu PSD, liderul democrat-liberalilor a spus că ,,el personal” ar prefera acest lucru. ,,Decât să fac cu PSD-ul, eu personal da. Sigur, voi discuta în partid. Partidul nu vrea un guvern cu PSD-ul. Nu cred într-un guvern de uniune naţională, nu vom rezolva nimic. Ce este aia guvern de uniune naţională? Cred că un guvern puternic ar fi un guvern, din punctul meu de vedere PDL-PNL-UDMR. Ar avea o majoritate puternică ca să susţină toate reformele de care România are nevoie”, a spus Vasile Blaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel