Strategia lui Blaga pentru partid. Vezi care sunt oamenii președintelui PDL

În cadrul întâlnirii de duminică seara de la sediul central, președintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus liderilor organizaţiilor judeţene, că partidul nu intră "într-o discuţie" cu şeful statului şi că "singura reacţie fi va eventual de răspuns dacă preşedintele mai intervine brutal în competiţia internă".

Printre cei care au participat la întâlnire s-au numărat Cezar Preda, Theodor Stolojan, Anca Boagiu, Raluca Turcan și Dorin Florea.

"Noi nu intrăm într-o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, şi vom vorbi doar despre oamenii din PDL, ce trebuie făcut. Singura reacţie va fi, eventual, de răspuns dacă preşedintele mai intervine brutal în competiţia noastră internă. Noi nu ne-am dezis de parteneriatul cu Traian Băsescu şi am susţinut, în campania de referendum, statul de drept, în timp ce unii nu participau nici la dezbateri publice, nici la mitinguri", a precizat Blaga și relatat de Mediafax.

Blaga a arătat că PDL trebuie reconstruit "de la firul ierbii" şi că "valoarea PDL vine dintr-o echipă puternică".  El la mai spus că în 2014 PDL ar putea lua 25% la europarlamentare şi poate avea un candidat puternic la Preşedinţie, "care să joace finala".

 "Să avem oameni care să placheze de la om la om lideri politici din USL! Trebuie promovaţi oameni care să performeze în discursul public şi să poată purta dezbateri tematice cu cei de la USL", le-a mai spus Blaga liderilor judeţeni prezenţi.

 Blaga a arătat că oragnizaţia Arad a partidului a pierdut, de la alegerile locale la cele generale, 47% din voturi, adică mai mult decât a pierdut organizaţia Vrancea, condusă de Alin Trăşculescu.

 Theodor Stolojan, prezent la această întâlnire, a arătat că democrat-liberalii nu au niciun interes să se certe cu Traian Băsescu. "Nu avem niciun interes să ne certăm cu Traian Băsescu. Nu trebuie să împingem conflictul în mass-media. Trebuie doar să spunem lucrurile reale. Chiar dacă măsurile la guvernare au fost corecte, contează percepţia oamenilor", a precizat Stolojan, potrivit surselor citate.

 "Mi se pare stupid să se spună că suntem mediocri, dar să o susţinem pe Elena, sau să ne luptăm cu Elena!", a spus Dorin Florea, potrivit Mediafax.

 "Se reproşează că nu am dus comunicarea bine în timpul guvernării. Dar cine trebuia să facă comunicarea, nu miniştrii, cu acţiunile lor? Noi nu suntem hoţi, nu vrem să furăm alegerile... Mi-e groază că o să asistăm la foarte multe lucruri incorecte", a opinat Cezar Preda, conform surselor din PDL.

Liderul PDL Raluca Turcan a declarat, la rândul ei, că este regretabil că partidul a ajuns în situaţia actuală şi că ar fi trebuit să fie o competiţie între Vasile Blaga şi cineva din partid, şi nu să se transforme într-o competiţie Blaga-Băsescu.

 La rândul ei, Anca Boagiu a precizat că "mizeria aruncată acum de unii membri din PDL demolează PDL", potrivit surselor.

 "Mizeria aruncată acum de unii membri din PDL demolează PDL-ul. Dacă se desprinde o falie din PDL, asta e, eu ţin cu partidul", a arătat Boagiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel