Biserica Ortodoxă din Rusia vrea ca fotbaliştii să fie însoţiţi de preoţi înainte de meciuri

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Biserica Ortodoxă din Rusia vrea ca fotbaliştii să fie însoţiţi de preoţi înainte de meciuri. 

Biserica ortodoxă rusă doreşte ca preoţii să-i însoţească pe fotbaliştii echipei naţionale înaintea meciurilor, după ce Sbornaia a făcut o figură lamentabilă la EURO 2020, unde a încheiat pe ultimul loc în grupa sa, deşi a jucat două meciuri la Sankt Petersburg, scrie site-ul sofoot.com.

Rusia a surprins la Cupa Mondială 2018, pe teren propriu, ajungând în sferturi de finală, însă la EURO 2020 a suferit două înfrângeri grele, 0-3 cu Belgia şi 1-4 cu Danemarca, învingând doar Finlanda (1-0). Umilinţele pe plan sportiv sunt resimţite puternic într-o ţară care pune întotdeauna mare preţ pe felul cum se prezintă în faţa străinătăţii. În această situaţie, unele înalte feţe bisericeşti consideră că trebuie acţionat energic.

"A venit momentul să găsim o soluţie: ar trebui să existe preoţi pe lângă Sbornaia. Este neapărat nevoie să avem grijă de copiii noştri", a declarat influentul mitropolit de Murmansk, Mitrofan, pentru agenţia de presă RIA Novosti.

"După părerea mea, a fost pur şi simplu o lipsă de pregătire duhovnicească: jucătorii nu s-au luptat suficient, fiindcă nu erau pregătiţi mental să o facă. Erau lipsiţi de motivaţie", a analizat mitropolitul, care este şi preşedintele Comisiei Patriarhiei pentru cultură fizică şi sport.

Potrivit acestuia, este nevoie de întoarcerea la rugăciune pentru "a depăşi ruina sufletului, a evita vocabularul obscen pe teren şi a asigura o schimbare de mentalitate în cadrul echipei", astfel încât aceasta să aibă din nou succes, scrie Agerpres.

De ce nu a fost Mirel Rădoi la niciun meci de la EURO 

Mirel Rădoi a spus că nu a participat la meciurile de la EURO 2020 de la Bucureşti pentru că necalificarea României a provocat o durere foarte mare. 

„Durerea pe care a lăsat-o această necalificare… Am spus şi înainte că este posibil să nu merg la niciun meci de la Campionatul European, pentru că durerea era prea mare să văd echipele care au jucat în locul nostru la acest campionat european şi am preferat să rămân în faţa televizorului”, a declarat Mirel Rădoi, în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, Mirel Rădoi a vorbit despre posibilitatea ca Marco Rossi, selecționerul Ungariei, să îl înlocuiască pe banca tehnică a echipei naționale a României.

„În momentul de față, oricine poate fi adus în locul meu aici, în momentul în care va fi plătită acea clauză. Atâta timp cât e o clauză și de o parte, și de alta, se poate renunța. Poate fi chiar însuși Mircea Lucescu! Așa că…

Discuțiile sunt numeroase, mai ales că nu au fost nici rezultatele pe care le-am dorit cu toții. A fost și o abordare mai ostilă asupra fiecărei partide. Mă rog, au fost nenumărate discuții din punctul acesta de vedere”, a mai spus Mirel Rădoi, citat de Prosport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel