Birchall, absentă de la ședința CSM. Chirieac: ''Este fundamentală! Cineva trebuie să le spună lucrurile acestea''

Ana Birchall
Ana Birchall

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat absența ministrului Justiției, Ana Birchall, de la ședința plenului CSM, întâlnire care a fost amânată din lipsă de cvorum.

Doamna Birchall este un distinct jurist, cu studii la Yale, una dintre cele mai prestigioase universități americane, cumva venită de curând în vârful politicii, chiar dacă a fost parlamentar multă vreme, și cu conexiuni foarte bune la nivelul departamentului de stat. De altfel, când era viceprim-ministru pentru Parteneriate Strategice, acum o lună, dânsa este printre oficialii români care a avut deja întâlniri cu Mike Pompeo și alți distinși reprezentanți de nivel înalt din Statele Unite. Atunci când doamna Birchall face sau nu face ceva în acest moment, cred că are și girul partenerului strategic al României. Pe de altă parte, cred că trebuie explicat partenerului strategic că și Secția specială este menită să consolideze independența magistraților și în niciun caz să îi pună sub presiune. Este o chestiune fundamentală, doar că cineva trebuie să le spună lucrurile acestea cu calm și cu argumente. 

Până la urmă parteneriatele strategice din Statele Unite nu vor Guvernul României, vor să avem o țară stabilă și prosperă, pe care se pot baza. Nu te poți baza pe o țară unde există corupție și unde există instabilitate. Împreună se poate lucra și doamna Birchall cred că este foarte conectată mai ales la Washington, a spus Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în cadrul jurnalului de știri, de la România TV.

Ședință amânată din lipsă de cvorum

Şedinţa plenului CSM era programată la ora 12.00. Aceasta a fost amânată din lipsă de cvorum. Ministrul Justiţiei a lipsit de la şedinţă, absenţi fiind şi procurorul general, Bogdan Licu, preşedintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, vicepreşedintele CSM, Nicolae Solomon, judecătorul Bogdan Mateescu şi procurorul Tatiana Toader.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi se aflau mai multe chestiuni importante, precum validarea concursului pentru conducerea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), concurs la care procurorul Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj.

Vezi și: Ministrul Justiției, Ana Birchall, absentă la ședința CSM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel