Bilanțul dramatic al inundațiilor din Italia. Situația se agravează din oră în oră

Sursa Foto YouTube La Reppublica
Sursa Foto YouTube La Reppublica

Situația din Emilia Romagna este din ce în ce mai dramatică  din cauza urgenței meteorologice nefavorabile care a afectat și regiunile învecinate.

Este un eveniment climatic extrem, cu totul excepțional pentru regiunea Emliia Romagna: aceeași cantitate de ploaie care cade în mod normal trei luni a căzut în doar trei zile, la începutul lunii mai, iar seceta din lunile trecute a secat pământul atât de mult încât a fost împiedicat să absoarbă imensa masă de apă, provocând inundații și alunecări de teren, potrivit Wired.

Până în acest moment au fost raportate 9 persoane care și-au pierdut viața și peste 10.000 de persoane care au fost evacuate din calea apelor. În total au fost 23 de municipalități inundate și 14 râuri care au ieșit din albia lor. Calculul parțial al pagubelor ajunge la 300 de milioane de euro.

”Acesta este noul climat, nu mai este un model, ci o realitate”, a avertizat meteorologul Pierluigi Randi, președintele Asociației Profesionale Meteorologice din Italia. 

Sute de voluntari de protecție civilă din Emilia Romagna și aproximativ 927 de voluntari din Veneto, Friuli Venezia Giulia, provincia autonomă Trento și alte organizații naționale au fost deja desfășurați în acțiune pentru a limita fenomenul și a salva oamenii.

510 de pompieri sunt deja operaționali, iar alți 100 urmează să li se alăture, potrivit presei italiene.

Victime

Sunt 9 ​​decese confirmate din cauza inundației din Emilia Romagna. Între Forlì și Cesena sunt și 2 persoane dispărute, în timp ce o a treia a fost găsită în viață, în dimineața zilei de 17 mai.

În timp ce persoanele evacuate au depășit 10.000 de unități, dintre care 3.000 în Bologna, 5.000 în Faenza și 5.000 în zona Ravenna, însă numărul pare destinat să crească.

În Cesena, oamenii au fost nevoiți să urce pe acoperișuri, așteptând să fie duși în siguranță de elicoptere.

La Forlì, primarul anunță ”cea mai rea situație trăită vreodată”.

De asemenea, școlile s-au închis miercuri, 17 mai, în Bologna și în celelalte municipalități afectate.

Situația din Faenza, în zona Ravenna, este dramatică, unde apa a intrat în oraș și mulți oameni au fost evacuați.

Riccione este practic sub apă. 

Municipalități inundate

Acestea sunt Bologna, Budrio, Molinella, Medicina, Castel San Pietro, Imola, Mordano, Conselice, Lugo, Massalombarda, Sant'Agata sul Santerno, Cotignola, Solarolo, Faenza, Castel Bolognese, Riolo Terme, Bagnacavallo, Forlì, Cesena, Cesenatico , Gatteo Mare, Gambettola, Savignano sul Rubicone și Riccione. În total 23 de municipii.

Alunecările de teren

În ultimele zile, mai mult de 250 de alunecări de teren au fost raportate pe partea Apeninelor.

Daunele

Deocamdată, o numărătoare parțială a pagubelor vine de la Coldiretti, cu o estimare de aproximativ 300 de milioane de euro suferite de activitățile agricole și infrastructura, cu mii de hectare de teren cultivat și utilaje înghițite de apă.

În timp ce pagubele infrastructurale aduse orașelor nu au fost încă evaluate, unde străzi și case întregi au fost distruse de inundații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel