Biden trimite în Ucraina arme și asistență militară în valoare de 200 de milioane de dolari

Joe Biden a deblocat 200 de milioane de dolari reprezentând arme și asistență militară pentru Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden a autorizat sâmbătă deblocarea a 200 de milioane de dolari reprezentând arme şi alte tipuri de asistenţă pentru Ucraina, a anunţat Casa Albă, relatează Reuters.

Decizia de sâmbătă ridică ajutorul total pentru securitate acordat de SUA Ucrainei în ultimul an la 1,2 miliarde de dolari, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei americane, scrie Agerpres.

Într-un memorandum către secretarul de stat Antony Blinken, Biden a dispus ca până la 200 de milioane de dolari distribuite prin legea privind asistenţa externă să fie alocate pentru apărarea Ucrainei.

Fondurile pot fi utilizate pentru arme şi alte articole de apărare din stocul Pentagonului, precum şi pentru educaţie şi instrucţie militară. Noile fonduri au fost deblocate la câteva zile după ce Congresul SUA a aprobat un ajutor de urgenţă de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina, notează Reuters.

Franța denunță „minciunile“ din acuzațiile Rusiei privind încălcările dreptului umanitar de către Ucraina

Acuzaţiile lui Vladimir Putin privind "încălcări flagrante" ale dreptului umanitar de către forţele ucrainene sunt "minciuni", a reacţionat Palatul Elysee în urma convorbirii telefonice de sâmbătă între preşedintele rus, Emmanuel Macron şi Olaf Scholz, relatează AFP.

Această discuţie de 75 de minute între cei trei lideri, a doua în două zile după cea de joi, s-a "focalizat" pe cererea Parisului şi Berlinului privind un "armistiţiu imediat şi amorsarea unei soluţii diplomatice", au precizat separat preşedinţia franceză şi cancelaria germană.

Înainte de acest apel, Emmanuel Macron şi Olaf Scholz au avut fiecare câte o convorbire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care le-a cerut să intervină pe lângă preşedintele Putin pentru a obţine o încetare imediată a luptelor, în contextul în care armata rusă strânge laţul în jurul Kievului şi continuă bombardamentele asupra altor oraşe.

În oraşul portuar strategic Mariupol, devastat de aproape două săptămâni de asediu, "situaţia este foarte dificilă, nesustenabilă din punct de vedere uman" şi "singura decizie pe care preşedintele Putin trebuie să o ia este să ridice asediul", a mai precizat Palatul Elysee (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel