BEC, informaţii despre alegerile locale şi europarlamentare. Când se va şti ordinea pe buletinele de vot

Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Biroul Electoral Central a anunţat când se va şti ordinea partidelor şi candidaţilor la alegerile locale şi europarlamentare pe buletinele de vot. Amintim că alegerile vor fi organizate simultan, pe data de 9 iunie. 

"Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiilor publice locale din anul 2024 informează că în data de 29 aprilie 2024, la ora 12:00, va avea loc tragerea la sorţi efectuată de preşedintele BEC pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale, alianţei politice, a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au depus liste de candidaţi la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 2024, precum şi a candidaţilor independenţi care participă la aceste alegeri", transmite BEC. 

Procesul-verbal privind constatarea rămânerii definitive a candidaturilor la alegerile europarlamentare şi cel referitor la stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al partidelor politice, alianţelor electorale, alianţei politice, organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi a candidaţilor independenţi care participă la acest scrutin, care vor fi încheiate luni, vor putea fi consultate în aceeaşi zi pe pagina de internet www.bec.ro. 

Anul 2024 este anul alegerilor. Scrutinul pentru locale din acest an are loc pe data de 9 iunie. Cetățenii români își vor alege reprezentanții la nivel local pentru următorii patru ani.

Fiecare cetățean va primi un set de 5 buletine de vot: patru destinate alegerilor locale (n.r. pentru primar, consiliul local, președintele Consiliului Județean și lista Consiliului Județean) și un buletin pentru alegerile europarlamentare.

În Capitală, vor fi distribuite 5 buletine de vot: pentru primarul Capitalei, pentru primarii de sector, pentru consiliul local al fiecărui sector, pentru lista Consiliului General al Municipiului București și pentru europarlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel