Băsescu: „Problema colaborării cu Ponta și Antonescu e la ei, nu la mine”

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Președintele Traian Băsescu a vorbit despre colaborarea sa cu Victor Ponta și Crin Antonescu în următoarea perioadă. Șeful statului a declarat că problema colaborării cu liderii USL este una „extrem de delicată”, și că rezolvarea acestei probleme „este la ei, nu la mine”.

„Problema colaborării cu domnii Victor Ponta şi Crin Antonescu este extrem de delicată. Rezolvarea problemei este la ei, nu la mine. În orice caz, şi domnul Antonescu şi domnul Ponta trebuie să înţelegă că, într-o Europă ce îşi accelerează procesele de integrare, naţionalismul nu poate fi un substitut pentru patriotism.

Şi aş vrea să se mai priceapă un lucru: condiţiile lor actuale pentru o bună înţelegere - aşa cum ei le definesc, prin atacurile zilnice la instituţiile statului -, sunt inadmisibile pentru mine, dar şi pentru România. Dacă aş fi preţuit mai mult liniştea şi siguranţa funcţiei mele, decât independenta instituţiilor statului, m-aş fi înţeles demult cu domnii Voiculescu, Antonescu şi Ponta. În mod categoric, independenţa instituţiilor statului faţă de partide nu este negociabilă, indiferent care sunt costurile.”, a spus Traian Băsescu.

Președintele se întreabă retoric: „Care ar fi drama pentru domnii Antonescu şi Ponta să vină alături de mine?”

„Şi, până la urmă, care ar fi drama pentru domnul Antonescu şi domnul doctor Ponta dacă ar veni alături de mine în susţinerea consolidării independenţei şi funcţionării unor instituţii ca DNA, Parchetul General, CSM, CCR, ICCJ sau ANI? Vă asigur că, pentru România, ar fi mult mai bine. Am arăta că, în privinţa funcţionarii statului de drept, nu avem disponibilitatea de a face paşi înapoi, oricât ne-ar toca domnul Voiculescu cu Antenele sale.

Credeţi că-i atât de greu sau credeţi că nu merită costul de imagine? Eu, ca om care şi-a asumat acest cost, vă asigur că merită, pentru că ai conştiinţa că ai făcut ceva pentru ţara ta.”, a declarat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel