Băsescu: Primul lucru pe care cred că ar trebui să-l constate Iohannis

Basescu Iohannis
Basescu Iohannis

 Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, marţi, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, ar trebui să constate că "sunt probleme majore în justiţie". 

"Primul lucru pe care cred că ar trebui (...) să-l constate preşedintele este că sunt probleme majore în justiţie. Şi problema majoră de unde pleacă? Pe de o parte, setea de putere. Pe de altă parte, (...) cei mai mulţi procurori din CSM s-au strâns în spatele doamnei Kovesi gata să taie capul Inspecţiei (Inspecţia Judiciară - n.r.), care a constatat nereguli la DNA, ceea ce înseamnă că relaţia este cumva putredă şi, aici, preşedintele trebuie să meargă la CSM, să-şi (...) exprime punctul de vedere", a declarat Băsescu, la TVR 1.

În opinia sa, "sunt multe dosare făcute fără probe şi oameni condamnaţi fără probe". 

"Domnul preşedinte Iohannis greşeşte continuând mesajul fără echivoc pe care l-am avut eu timp de 10 ani. (...) O ţară nu poate suporta 20 de ani de mesaj unic. Ăsta a fost mesajul meu: 'Justiţia are dreptate, nu vă atingeţi de ea!'. (...) După 10 ani, în care acest mesaj a intrat în conştiinţa justiţiei, (...) după 10 ani în care s-au dat legi care au făcut din justiţie o instituţie de neatins de politic, nu poţi să mergi în continuare cu acelaşi mesaj. (...) România trebuia să lupte împotriva corupţiei, dar (...) cred că, după 10 ani de consolidare a justiţiei, a venit timpul să te uiţi cinstit în interiorul ei (...) şi să constaţi că sunt destule probleme", a mai spus Băsescu. 

Totodată, întrebat cum comentează afirmaţiile preşedintelui Iohannis referitoare la nevoia de "implicare civică maximă", Băsescu a răspuns: "Nu aşa se conduce, cu oameni în stradă. Cred că greşeşte, nu mai avem nevoie de asta, ci avem nevoie de soluţionarea problemelor". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel