Băsescu: Iohannis își dă seama că a făcut o gafă

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat scrisoarea adresară de UNJR președintelui Klaus Iohannis, la B1 TV. 

Judecătorii cer lămuriri privind rolul avut de serviciile de informații în numirile politice și candidaturile din sistemul judiciar.

"Este o reacție corectă, domnul Iohannis a abordat lucruri fără să înțeleagă foarte bine unde era problema. Se reproșau unele numiri fără a fi informații de la serviciile de informații. El a afirmat că statul de drept este funcțional și cine e împotrivă nu respectă statul dreptul, este o afirmație greșită" a spus fostul președinte.

Traian Băsescu a mai precizat: "Eu am făcut foarte multe numiri fără avize de la SRI, chiar cu subtilități că poate nu ar fi cel mai bun, că ar vrea un om controlat de ei să fie numit. Este o soluție pe care o are la îndemână președintele, premierul, ministrul, în momentul în care vrea să facă o numire și are dubii, poate să ia niște informații suplimentare peste ceea ce știe, sau dacă nu are încredere în recomandarea partidului care susține demnitarul". El a adăugat: "Dacă ai dubii asupra unei numiri, ai această resursă să apelezi la servicii și ei răspund dacă au ceva în baza de date despre acea persoană. Dar în general, nu apelezi la serviciul lor deoarece sunt numiri politice, e responsabilitatea partidului care face nominalizarea". 

"Iohannis a făcut o gafă"

Întrebat despre ce reacție crede că va avea Klaus Iohannis după scrisoarea publică semnată de uniunea judecătorilor, Traian Băsecu a afirmat: "Cred că nu va avea nicio intervenție pentru că își dă seama că a făcut o gafă, nu poți să afirmi că România e stat de drept funcțional când avem atâtea acțiune ale unor segmente din justiție care nu au nimic în comun cu statul e drept".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel