Băsescu: În UE nu se fac negocieri. Asocierea ți-o asumi gratis

agerpres_7442430
agerpres_7442430

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Vilnius, că are senzația că președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a venit "la un târg". Traian Băsescu a atras atenția că principiile în Uniunea Europeană nu se târguiesc, ci se acceptă sau nu. Președintele subliniază că UE nu plătește un stat pentru a fi partener, "calitatea de asociat ți-o asumi gratis". 

"Vreau să ştiţi că toate statele membre au ridicat orice condiţionalitate legată de semnarea celor două acorduri, însă senzaţia pe care eu am avut-o, atât în intervenţia de aseară, cât de azi, a fost că domnul Ianukovici a venit la un târg. Iar în UE, principiile nu se târguiesc, se acceptă sau nu", a spus Traian Băsescu, scrie Mediafax.

Președintele a adăugat: "Sper ca domnul Ianukovici să fi înţeles, în special din poziţia Poloniei, României, Germaniei, dar şi mult mai delicatele intervenţii de azi, că principiile UE nu se negociază, cum nu le-a negociat nimeni. Acordurile rămân pe masă, cu respectarea tuturor principiilor UE. UE nu plăteşte calitatea de asociat, ţi-o asumi gratis sau nu ţi-o asumi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel