Traian Băsescu, despre Darius Vâlcov: Țin foarte mult la el

DNA a anunțat vineri seară că a fost dispusă efectuarea urmăririi penale față de Darius Vâlcov pentru trafic de influență în calitate de primar al municipiului Slatina.

"Eu îl știu pe Darius Vâlcov de copil. Țin la el. Îl știu. A crescut în organizația de tineret a PDL. A trecut pe urmă la PSD. Eu m-am dus să îl susțin, pe când el avea 28 de ani, pentru a deveni primar de Slatina. Țin toarte mult la el. Este din generația lui Gheorghe Falcă, generație care ulterior s-a afirmat și a câștigat multe primării. Apoi a trecut la PSD. Nu am nimic personal cu el. Eu mă gândesc doar la România. Când vorbim despre ministrul de Finanțe care este acuzat... în acel moment ar trebui să pună pixul pe birou și să plece din minister. Altfel... afectează credibilitatea țării", a spus Traian Băsescu.

Darius Vâlcov a demisionat duminică din funcţia de ministru al Finanţelor, a anunţat premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la România TV. Anunţul premierului a venit la puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut primului-ministru să-l demită pe Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă în perioada în care era primar al oraşului Slatina.

Darius Vâlcov, susținut de Traian Băsescu

Darius Vâlcov a făcut parte din garda de tineri promovaţi de fostul preşedinte al României Traian Băsescu, în 2004, când Partidul Democrat a învins în alegeri PSD-ul lui Adrian Năstase.

A ajuns primar al municipiului Slatina la 28 de ani. Darius Vâlcov a beneficiat de sprijinul lui Traian Băsescu pentru a obţine şi al doilea mandat de primar al municipiului Slatina, în 2008. El i-a întors sprijinul fostului şef al statului în 2009, când îşi îndemna concetăţenii să voteze Traian Băsescu.

VEZI ȘI: Horia Georgescu, REȚINUT. Lia Olguța Vasilescu, reacție fabuloasă: PROTESTEZ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel