Băsescu a atacat patru miniștri, la Cotroceni

Cei 28 de miniștri ai Guvernului Ponta II au depus, în această seară, jurământul la Palatul Cotroceni, ultimul pas procedural înainte preluarea portofoliilor din guvern. Evenimentul a urmat învestirii noului Executiv de către plenul reunit al Parlamentului cu 402 voturi "pentru" şi 120 voturi "împotrivă". 

La depunerea jurământului, președintele Traian Băsescu a avut o atitudine diferită față de trei miniștri, Gabriel Oprea - vicepremier, Radu Stroe - ministrul Afacerilor Interne și Relu Fenechiu - ministrul Transporturilor. De asemenea, și Daniel Constantin a fost lăsat cu mâna întinsă, președintele luând mapa, dar, din câte s-a văzut la tv, fără să strângă mâna liderului PC. Cu Stroe a mai fost un incident la Cotroceni, când Băsescu i-a dat o hârtie, legată de discuții din CSAT. Fenechiu este unul dintre miniștri aflați în stadiu de judecată, pentru un dosar penal.

După ce a depus jurământul, ministrul Oprea s-a îndreptat spre preşedintele Băsescu pentru a-i înmâna jurământul semnat, aşa cum este protocolul. Oprea i-a dat documentul preşedintelui, acesta l-a luat, însă niciunul dintre ei nu a schițat gestul de a da mâna. Fără ca Oprea și UNPR să întoarcă armele, debarcarea lui MRU și înfrângerea lui Băsescu n-ar fi fost posibile.

Același scenariu a avut loc și când au urmat miniştrii Radu Stroe şi Relu Fenechiu.

Pe de altă parte, şeful statului a părut mult mai cordial cu Titus Corlăţean, Mircea Duşa, Rovana Plumb, Mona Pivniceru, Constantin Niţă.

În schimb, cea mai prietenoasă strângere de mână a avut loc între ministrul Culturii Daniel-Constantin Barbu și președinte, liberalul chiar înclinându-se în faţa șefului de stat.

La ceremonia de depunere a jurământului, desfășurată în Sala Unirii, alături de preşedintele Traian Băsescu şi miniştrii noului guvern, au mai participat președinții celor două Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, judecătorii Curţii Constituţionale şi patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel