Băsescu a cerut SRI să nu-l intercepteze pe Andronic. Mărturie bombă publicată de Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu, căruia Elena Udrea i-a încredințat ”Jurnalul” olograf, înainte de arestare, publică un fragment-bombă din destăinuirile făcute de politician. Potrivit acesteia, Traian Băsescu a cerut SRI, în 2011, să nu-l  intercepteze pe Dan Andronic.

 

Maestrul Ion Cristoiu susține, într-o postare de pe blogul personal, că Dan Andronic nu s-a implicat în afacerile grupării Truică-Lambrino. Pentru a argumenta, Ion Cristoiu publică un fragment din Jurnalul Elenei Udrea.

„Cu el ( cu Dan Andronic n.n) a fost o poveste mai demult. Acum vreun an am aflat de la Bica că a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic. El vorbea des cu Preşedintele la telefon. L-am întrebat pe Preşedinte dacă ştie. Nu ştia. I-a chemat pe cei de la SRI, care nu au recunoscut inițial. Apoi au spus că au retras mandatul. Am verificat, nu era adevărat. I-am transmis Preşedintelui. I-a chemat din nou. Pînă la urmă au oprit ascultările, care nu aveau nici un temei legal. ”

Linia de apărare a lui Traian Băsescu, demolată

Acest fragment ridică mai multe semne de întrebare. În primul rând, pe cine a mai anunțat Alina Bica despre interceptările pe care le semna?

Pe de altă parte, informația publicată de Ion Cristoiu pune în discuție linia de apărare pe care a început să și-o construiască chiar Traian Băsescu.

Într-o replică pe care o postează la un comentariu pe Facebook, fostul șef al statului întreabă de ce nu a apelat ”Prințul de varză acră” la el, odată ce îi era ”fin”?

”Nu cumva pentru că eu nu mă implicam în trafic de influență?”, întreabă retoric fostul președinte. Fragmentul de jurnal publicat de maestrul Ion Cristoiu, în această perspectivă, arată că Traian Băsescu a intervenit, totuși, pentru a-l proteja pe Dan Andronic, care la momentul respectiv, potrivit susținerilor din referatul procurorilor, făcea parte din gruparea Al României Paul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel