Barna, CAPCANĂ pentru PNL. Chirieac: Dacă nu are noroc, USR se dezumflă complet până la viitoarele alegeri

Dan Barna a făcut un anunț despre buget
Dan Barna a făcut un anunț despre buget

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna le-a propus, marţi, liderilor PNL şi UDMR, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor, pentru deblocarea negocierilor privind coaliţia de guvernare, să ocupe toţi trei funcţii de vicepremieri în viitorul Cabinet, iar pentru şefia Camerei Deputaţilor să candideze Cătălin Drulă de la USR.

Totodată, Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri, ”dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru viitorul României”.

În acest fel, premierul va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliție: ”Va fi un guvern care arată serios, care va fi credibil și care nu va mai avea nevoie de comitete și comiții colaterale pentru luarea deciziilor politice. Va fi un guvern prin care într-adevăr le transmitem românilor că suntem concentrați pe ceea ce înseamnă pandemie, găsirea soluțiilor pentru locuri de muncă, o coaliție asumată și nu o coaliție de conjunctură. În felul acesta suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment. Rămânem fermi pe poziția că este nevoie de un echilibru. Un guvern în care președinții celor trei partide sunt vicepremieri este un guvern care va putea evita blocajele, deciziile se vor lua în Palatul Victoria și nu în alte sedii, vor fi rapide și eficiente. Domnule Ludovic Orban, domnule Kelemen Hunor, haideți să fim inteligenți, haideți să dăm un mesaj responsabil după 30 de ani de balet politic”, a zis Dan Barna.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul

”USR își dorește președinția Camerei Deputaților fiind foarte multă presiune pe Dan Barna. Dacă era senator, Iohannis își putea face Guvernul pentru că îi dădea președinția Senatului și atunci Dan Barna a venit cu propunerea de trei vicepremieri. Aparent... este în regulă. În realitate, este cea mai sigură cale să blochezi complet viitorul Guvern. Veți avea un premier - teoretic Cîțu - și veți avea trei șefi de partid, un fel de comitet, care vor bloca sau vor aproba orice decizie a premierului. Este o chestiune total nefuncțională”, a spus Bogdan Chirieac.

Dan Barna a zis că ”în această formulă, ne asigurăm că toate deciziile Guvernului vor fi luate la Palatul Victoria, nu în altă parte”. Întrebat la ce se referă, analistul politic a declarat: ”Este exact același tip de operațiune ONG în care se lansează lozinci și se merge după lozinci. Deciziile se iau unde trebuie să se ia. Sau unde nu trebuie să se ia”.

”Iohannis, care își dorește Guvernul său, va continua să ia decizii fără să țină seama de cei 15% ai USR. Nu-l vei da deoparte din ecuația pe Iohannis, cel care, la urma urmei, forțând Constituția, nu încredințează mandatul de formare a Guvernului partidului care a câștigat alegerile, adică PSD-ului”, a mai zis Chirieac.

”Aceasta este o capcană a lui Dan Barna pentru PNL. Funcția de vicepremier este golită de conținut. Vicepremier la ce? Un vicepremier nu are instrumentele necesare să mute nimic”, a subliniat analistul politic la Antena 3.

”USR încearcă să blocheze PNL-ul și să i se substituie. Cu puțin noroc, i se substituie PNL-ului. Dacă nu are noroc, partidul se dezumflă complet până la viitoarele alegeri. Se pare că Dan Barna a înțeles bine pericolul”, a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel