Bărbatul care l-a împușcat pe Robert Fico vrea acum să-i ceară iertare premierului Slovaciei

FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace

Juraj Cintula, autorul atacului care l-a rănit grav pe Robert Fico, a spus că a făcut acest lucru din motive politice şi şi-a exprimat regretul pentru gestul său.

Bărbatul acuzat că l-a atacat și rănit pe premierul slovac Robert Fico a spus că a acționat politic și nu a vrut să-l omoare. Acesta a regretat acțiunea sa, potrivit unui document obținute joi de AFP și citate de Le Figaro.

Fico a fost împușcat de patru ori săptămâna trecută în timp ce saluta susținătorii după o întâlnire guvernamentală în Handlova, un oraș din centrul Slovaciei. De atunci, a suferit două operații la un spital din orașul BanskaBystrica, unde încă este tratat. Starea lui este încă „gravă, dar stabilă”, potrivit spitalului.

Atacatorul, identificat de presa slovacă drept Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat imediat de securitatea lui Fico. Sâmbătă, un tribunal l-a arestat preventiv pentru tentativă de omor cu premeditare.

„În timpul interogatoriului, el a declarat că nu este de acord cu politicile actualului guvern”, se arată într-o decizie a judecătorului Roman Puchovsky.

Atacatorul dorește să-i ceară scuze primului-ministru

Documentul a fost trimis sub formă anonimă prin e-mail către AFP de Katarina Kudjakova, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Penal Specializat din Pezinok, la nord-est de Bratislava, unde atacatorul s-a prezentat sâmbătă. Atacatorul critică în special guvernul Fico pentru desființarea parchetului special, pentru atacurile asupra presei, încetarea ajutorului militar acordat Ucrainei și politica sa față de UE.

Bărbatul „a insistat că nu a vrut să-l omoare pe [Robert Fico], ci că a vrut să-l rănească și să-i afecteze starea de sănătate”, a scris judecătorul. „Își dă seama că a acționat într-un mod complet inacceptabil, că nu ar fi trebuit să rănească victima. Ar fi trebuit să-i dea cartea pe care i-a pregătit-o”, se mai arată în mesaj.

Potrivit judecătorului, bărbatul a regretat acțiunea sa și a dorit să-i ceară scuze prim-ministrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel