Bărbat reținut în Franța, suspectat de pregătirea unui atac asupra torței olimpice

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Forțele de securitate franceze au reținut un bărbat suspectat că intenționa să organizeze un atac asupra ștafetei torței olimpice în orașul Bordeaux.

Procuratura locală a informat că suspectul nu stabilise încă locul exact unde intenționa să comită atacul și nu specificase ziua de joi a ștafetei. Anchetorii au confiscat o armă capabilă să tragă gloanțe de cauciuc.

Procurorii au precizat că suspectul a manifestat interes pentru mișcările violente și misogine de tip incel, caracterizate de bărbați heterosexuali care dau vina pe femei pentru eșecurile lor în viață, în relațiile romantice și, în general, pentru insuccesele personale.

Rudele tânărului, în vârstă de aproximativ 25 de ani, au declarat că acesta era instabil mintal

Rudele tânărului, în vârstă de aproximativ 25 de ani, au declarat că acesta era instabil mintal. Anchetatorii au început să-l urmărească după ce a postat un mesaj despre o serie de crime petrecută în urmă cu zece ani în California, unde un student a ucis șase persoane din ură față de femei. Bărbatul a fost arestat marți de către autoritățile franceze.

Parchetul a sugerat inițierea unei investigații preliminare pentru glorificarea unei infracțiuni și asociere criminală. Flacăra olimpică a ajuns la Marsilia la începutul lunii și traversează teritoriul francez până pe 26 iulie, data ceremoniei de deschidere a Jocurilor de la Paris. Joi, torța olimpică se află în Bordeaux, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel