Badea: OUG 114 a BLOCAT investițiile la Hidroelectrica

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Directorul companiei a învinuit efectele Ordonanței pentru lipsa investițiilor la Hidroelectrica.

Investițiile Hidroelectrica au fost blocate în acest an din cauza creșterii salariului minim în construcții și contractelor mai scumpe, din pricina OUG 114, a spus directorul companiei, Bogdan Badea, conform Agerpres.

„2019 a fost, din păcate, un an de blocaj pentru investițiile noi, pentru că un efect la fel de pervers pe care OUG 114 l-a avut în piața de energie a fost în zona de investiții: s-a introdus acel celebru salariu în sectorul construcțiilor, care a generat, imediat după introducere, presiune din partea tuturor contractorilor de creștere a prețurilor pe toate liniile la investițiile aflate în curs", a spus directorul Hidroelectrica într-o conferință de presă.

Fără investiții care ies din zona de rentabilitate

 

„Nu am putut să mai înaintăm cu investițiile şi am avut negocieri de luni de zile cu contractorii în care să explicăm că nu putem mări prețul pe care îl plătim. Unii au forțat, au cerut creșteri de 90% la prețul manoperei, pentru că au înțeles că cel mai prost plătit angajat din firma de construcții trebuie să ia 3.000 de lei şi apoi se vor aplica niște coeficienți până la nivel de director şi au ajuns că prețul manoperei trebuie să urce cu 90%. Dar noi avem limite de rentabilitate. Abia acum, pe final de an, am reușit să semnăm contractele pentru investițiile pe care le aveam, la tarifele vechi, în limitele aprobate de AGA, dar din punctul de vedere al investițiilor introducerea acestui salariu minim a fost un dezastru, cel puțin pentru noi", a subliniat Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel