BACALAUREAT 2015. Greșeala de proporții a profesorilor în subiectele elevilor

În cadrul probei la istorie din cadrul examenului de Bacalaureat 2015 s-a strecurat o greșeală. De această dată, eroare nu le-a aparținut elevilor, ci profesorilor care au făcut subiectele.

(w670)

Legenda unei fotografii propuse în studiul critic al documentelor conține greșeli. Nu este vorba despre un instantaneu făcut de Neil Armstrong, comandantul misiunii Apollo 11 (din noaptea de 20 spre 21 iulie 1969). De fapt, imaginea datează din misiunea Apollo 17 din decembrie 1972. Nu este Buzz Aldrin cel care salută steagul american, ci Eugene Cernan. Eroare a fost identificată de profesorul Loic Langlois de la un liceu din Franța.

(w670)

Greșeală umilitoare pentru profesori și periculoasă pentru elevi

Dacă eroare poate părea mica, Bruno Modica, președintele unei asociații culturale din Franța, crede că greșeala este umilitoare pentru profesori și periculoasă pentru elevi: "profesorii au avut timp să verifice sursele și corectitudinea faptelor istorice".

Ministerul Educației din Franța a transmis că eroare nu trebuie penalizată pentru că nu afectează înțelegerea subiectului. Acest argument este respins de un profesor de la Liceul Henri IV care zice: "nu putem cere elevilor să contextualizeze o situație istorică – precum era cazul de față – când noi nu avem grijă să dăm documente care să corespundă evenimentului aferent", scrie Le Monde.

VEZI ȘI: BACALAUREAT 2015. Sorin Cîmpeanu: Procedura de corectare a lucrărilor scrise se va modifica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel