Avocatul Chitic a EXPLODAT după ce Palada a fost executat: Vă dor cuvintele mele? Dacă nu am fi prea proști ar trebui să plângem cu lacrimi de sânge

Dan Chitic
Dan Chitic

Avocatul Dan Chitic a răbufnit după ce a pățit sociologul Mirel Palada.

Sociologul Mirel Palada a transmis un mesaj vehement după ce tatăl său a murit: "Proștilor!". Mirel Palada a vorbit despre Telega, comună care a fost construitǎ în jurul exploatǎrii de sare. Pe toatǎ perioada istoriei pre-moderne și moderne a Țǎrii Românești, pânǎ în sec. XX, Telega și Slǎnic Prahova au reprezentat principalele douǎ locații de exploatare a sǎrii, o resursǎ importantǎ a economiei tradiționale. Astfel, Telega s-a dezvoltat inițial pe baza existenței resurselor de sare din subsolul dealurilor sale. De altminteri, etimologia numelui Telega este legatǎ de mijloacele de transport (telegile) cu care se transporta sarea cǎtre sud, cǎtre București și de acolo mai departe, cǎtre Imperiul Otoman. Astăzi nu mai este nimic din ce era pe vremuri, lucru povestit de Mirel Palada după moartea tatălui său. S-a ales praful de tot.

După postarea sa pe care o puteți citi aici, Mirel Palada s-a trezit cu contul de Facebook blocat. Dan Chitic a transmis un mesaj vehement.

”Acum, înainte să mă raportați și pe mine, fără voia "comunității" o să completez textul lui Palada despre prostia noastră:


Și o să vă spun nu doar că suntem proști. Suntem și violenți. Violenți cu orice ne scoate din confortul prostiei noastre. Nu mândria, nu orgoliul sau onoarea ne fac pe noi violenți. Ci prostia! Suntem gata să înjurăm orice sau pe oricine ne spune adevărul. Căci adevărul doare atunci când trăiești în minciună. Și, prost fiind, ești fericit că trăiești în minciună. Adevărul prostului e minciuna spusă de alții, pe care prostul o rostogolște cu mândrie și emfază. E mai comod să trăiești în minciună decât să mori pentru adevăr.


Căci prostul e un supraviețuitor. Niciodată învingător. Doar supraviețuitor. Precum gândacii...


Dar prostia și violența noastră prostească nu sunt nici măcar bărbătești, asumate cu pieptul deschis: "Asta sunt! Sunt prost și sunt mândru că sunt prost! Și dacă te legi de prostia mea îți umplu botul de sânge!"


Nu...


Prostia noastră e banală, lipsită de orice originalitate, umilă, semidoctă și camuflată sub aere "universaliste" de corectitudine politică. De aceea nici violența noastră nu e virilă, ci e violența unei meduze care, flască fiind, te urzică anonim, de la distanță. E violența slugilor și a curvelor a căror unică armă pe care au dreptul să o folosească e... turnătoria. O armă pe care, proști fiind, o folosim de generații doar împotriva noastră. Doar în folosul stăpânilor noștri. Turcii au înțeles asta. Apoi rușii. Comuniștii au "naționalizat" o perioadă turnătoria, după care turnătoria noastră s-a "emancipat", s-a "globalizat". De atunci, "a turna" a devenit un termen "uncool", deși activitatea a rămas "onorabilă" printre proști. Acum nu mai turnăm. Acum raportăm. La UE. La Comisia de la Veneția. La partenerii strategici. La fb...


Doare? Vă dor cuvintele mele? Dacă nu am fi prea proști ar trebui să plângem cu lacrimi de sânge de atâta durere!


Luați, mai citiți odată textul lui Palada, după care, fiți fericiți și faceți ce aveți de făcut!


Fiți proști până la capăt și... raportați!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel