Avion prăbuşit în Nepal: 19 morţi, dintre care majoritatea turişti străini

avion nepal
avion nepal

Un avion de mic dimensiuni care transporta turişti străini pentru un tur în apropiere de Muntele Everest s-a prăbuşit în Nepal, provocând moartea tuturor celor 19 persoane aflate la bord, au anunţat duminică autorităţile.

Avionul Beechcraft al Buddha Air transporta trei membri nepalezi ai echipajului, zece turişti indieni, trei nepalezi şi alţi trei turişti străini, scrie Mediafax.

"Cele 19 persoane au murit. Zborul 103 al Buddha Air se întorcea dintr-un tur în munţi în momentul în care s-a prăbuşit peste dealul Kotdada, la aproximativ zece kilometri de Katmandu", a declarat Bimesh Lal Karna, care conduce departamentul de urgenţă al aeroportului internaţional Tribhuwan (Katmandu). Un purtător de cuvânt al poliţiei Binod Singh a precizat pentru AFP că singurul supravieţuitor al accidentului a murit în spital. "Operaţiunile de ajutor au fost încetininte de ploile puternice", a adăugat el. Controlorii au pierdut contactul cu avionul în jurul orei locale 07.30. Potrivit televiziunii locale, martorii oculari au văzut cum din aparat ieşeau flăcări, înainte de a se prăbuşi. Compania Buddha Air nu a putut fi contactată pentru a comenta acest accident. Compania aeriană le propune turiştilor "Experienţa Everest", decolând din Katmandu şi zburând în apropiere de cel mai înalt vârf din lume. Transportul aerian este un mijloc de locomoţie răspândit în Nepal, o ţară care nu are reţele rutiere dezvoltate. Multe comunităţi, în munţi sau dealuri, nu sunt accesibile decât pe jos sau cu avionul.

Accidentele de avion sunt relativ frecvente în această ţară cu cei mai înalţi munţi din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel