AVION AIR ASIA DISPĂRUT. Cutiile negre au fost recuperate

Experţi de la Airbus din Jakarta vor ajuta anchetatorii să analizeze datele stocate în cutiile negre ale zborului QZ8501, care a căzut în mare, pe 28 decembrie, la puţin timp după ce a decolat din oraşul indonezian Surabaya cu destinaţia Singapore.

La două săptămâni de la tragedie, înregistratorul fonic sau CVR (Cockpit Voice Recorder), o cutie dreptunghiuară de culoarea portocalie, în care sunt stocate comunicaţiile verbale dintre piloţi şi controlorii aerieni, a fost urcat la bordul navei indoneziene de război KRI Banda Aceh.

Înregistratorul de date de zbor sau FDR (Flight Data Recorder) a fost găsit sub o bucată de aripă şi recuperat luni.

Şeful armatei, generalul Moeldoko, s-a declarat încrezător în faptul că a doua cutie neagră va fi recuperată, după ce a fost localizată la aproximativ 20 de metri de înregistratorul datelor de zbor, emiţând semnale sonore puternice.

Cutiile negre sunt indispensabile pentru stabilirea circumstanţelor exacte ale dramei. Un înregistrator conţine discuţiile din carlingă, atât între piloţi, cât şi cu controlul aerian, iar celălalt conţine parametrii avionului (viteză, altitudine, etc.).

Citește și: Cadavru găsit în zona în care s-a prăbușit avionul AirAsia 


Scafandri au localizat duminică aceste dispozitive la aproximativ 30 de metri adâncime, în Marea Java, sun fragmente din fuzelajul avionului.

În plus, scafandri au reperat marţi unul dintre cele două motoare. Acestea sunt echipate cu dispozitive care le înregistrează performanţele. În acest sens, ele constituie un element-cheie al anchetei, a declarat Nurcahyo Utomo de la Comitetul Naţional pentru Securitatea Transporturilor (KNKT).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel