Avertisment îngrijorător CIADO

Gigel Lazar a transmis un avertisment pentru Europa, dar și România. Președintele executiv al Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) a subliniat legătura dintre terorism și droguri.

Traficul de droguri si terorismul amenintare pentru Europa !

Pe plan mondial traficantii de droguri spala aproape 250 de miliarde de euro anual –Alerta a fost facuta la cea de a 25-a conferinţă internaţională consacrată luptei contra stupefiantelor in 2015 la Madrid, si arata indeosebi complicitatea dintre traficanti si teroristi. Autoritatile din Columbia, cel mai mare producător de cocaină din lume, le-a cerut europenilor sa se implice mai activ în combaterea traficului de substante halucinogene in mod special.

Potrivit Natiunilor Unite, peste 83% din heroina produsa la nivel mondial provine din Afganistan, o regiune aflata în conflict de peste 30 de ani și unde traficul de droguri constituie o sursa de venit pentru unele grupari militare, venit anual estimat la 4 miliarde de dolari. Rutele cele mai folosite pentru introducerea drogurilor in Europa sunt din Afganistan in Iran, in Turcia si apoi prin Grecia si Bulgaria în Europa. O alta ruta este cu ocol pe coasta Africii, tot cu destinatie finala Europa, insa prin tari ca Libia sau Somalia. Adica exact acelasi rute folosite în prezent de imigranti.

O comparatie care trebuie sa ne dea tuturor de gandit.

Bugetul Ministerului Apararii Nationale al Romaniei pe 2015 a fost de 12 miliarde de lei, adica 2,6 miliarde de euro. Veniturile traficantilor de droguri din Afganistan si persoane este de peste 5 miliarde de dolari.

Legătura dintre terorism și droguri

Gruparile teroriste utilizeaza tot mai frecvent fondurile provenite din comertul cu stupefiante pentru a cumpara munitie si explozive de felul celei utilizate in atentatele asupra trenurilor din Madrid, in care si-au pierdut viata si multi romani. Potrivit anchetei autoritătilor spaniole, atentatele de la 11 martie 2004, in care au fost ucisi la Madrid aproape 200 de oameni au fost comise cu complicitatea unui delincvent marocan, convertit la jihad. Omul furnizase fondurile necesare achizitionării substantelor explozive din profitul realizat din comercializarea pilulelor de ecstasy şi a hasisului.
ISIS si drogurile !

Teroristul care a imprastiat moarte pe plaja din statiunea tunisiana Sousse era sub influenta Captagonului ( drog), conform presa occidentale. Jurnalistii francezi spun ca teroristii de la Paris au folosit acelasi drog. E un psihotrop care il face pe consumator sa se simta invincibil. Sa simta ca are o forta extraordinara. Ca stăpaneste lumea si ca nimic din ceea ce face nu poate fi pus la indoiala . Ghassan Shams-Eddine, agenţia anti-drog din Liban „Doar în anul 2014 am capturat 30 de milioane de pastile. 30 de milioane de pastile pe care traficanţii urmau sa le exporte în tarile Golfului, in special in Arabia Saudita" dar, cu toate eforturile, cantitati importante de Captagon, drogul care dezumanizeaza, ajung la teroristi.
Masuri urgente .

Situatia actuala la nivel European impune ; Reorganizarea Agentiei nationale antidrog si Agentiei natioanale impotriva traficului de persoane. Scoaterea de sub patronajul Ministerul de Interne si trecerea in subordinea primului ministru . Concomitent cu reorganizarea celor doua agentii ( real sunt doar doua directii in cadrul MAI si nu Agentii ) consolidarea BCCO prin alocarea de resurse financiare adecvate si personal suficient si specializat in combaterea traficului de droguri si persoane . Crearea unui cadru legislativ coerent privind prevenirea , evaluarea si consilierea atribute civile .

Romania in acest moment este vulnerabila la nivel de prevenire . Cerem liderilor coalitiei guvernamentale, domnilor Dragnea Liviu , Calin Popescu Tariceanu , Daniel Constantin dar si liderilor opozitiei Traian Basescu , Raluca Turcan si nu in ultimul rand presedintelui Romaniei – dl Klaus Iohannis sa analizeze cu maxima celeritate cele invederate de CIADO principala organizatiei antidrog din Romania, transmite președintele executiv CIADO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel