Avertisment european: Bitcoin este "o iluzie periculoasă"

Preşedintele Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare din Franţa (AMF) a denunţat luni bitcoin ca fiind 'o iluzie periculoasă' şi un instrument pentru infractori.

Preşedintele Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare din Franţa (AMF) a denunţat luni bitcoin ca fiind 'o iluzie periculoasă' şi un instrument pentru infractori, pronunţându-se ferm împotriva criptomonedei, care a depăşit pragul de 11.000 de dolari, pentru prima dată de la lansare, transmite Bloomberg.

"Este un mod de a achiziţiona bunuri ilicite, de a face evaziune fiscală, de a dezvolta şi plăti pentru infracţiuni cibernetice. Dacă este o monedă, este una foarte proastă", a afirmat Robert Ophele, preşedintele AMF, într-un interviu acordat Bloomberg la Tokyo.

Oficialul a explicat că nu este sigur că ar vrea să reglementeze bitcoin deoarece nu are nici o legătură cu economia reală. Săptămâna trecută, şeful Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a afirmat că este prea devreme pentru banca sa să aibă nevoie de o strategie privind bitcoin şi nu o consideră o rezervă de valoare. Între timp, operatorii bursieri din SUA, inclusiv CME, au obţinut permisiunea de a începe tranzacţiile de contracte futures pentru bitcoin.

[citeste si]

'Este o provocare pentru guvernatorii băncilor centrale şi pentru autorităţile de supervizare. este o piaţă nereglementată şi trebuie să o spun: o iluzie periculoasă', a afirmat Robert Ophele.

Şi Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) i-a avertizat pe investitori cu privire la riscurile asociate cu achiziţionarea de criptomonede, insistând pe instabilitatea acestui nou tip de monedă.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24