Australia: Speranţa de viaţă este în scădere, pe fondul creşterii obezităţii

Speranţa de viaţă în Australia este în scădere sub presiunea creşterii obezităţii, arată un studiu realizat de Universitatea din Melbourne şi citat marţi de agenţia Xinhua. 

După o creştere rapidă timp de 20 de ani, speranţa de viaţă în Australia a scăzut şi se situează în prezent în urma majorităţii ţărilor cu venituri ridicate. 'Există mai multe bariere majore în ceea ce priveşte o creştere semnificativă, incluzând mortalitatea infantilă mai ridicată (...) şi eşecul eforturilor de a reduce nivelurile de supraponderali şi obezitate', a declarat cercetătorul şi coautorul de la Universitatea din Melbourne Tim Adair.

Între 1981 şi 2003, diferenţa de speranţă de viaţă între bărbaţii din Australia şi alte ţări cu venituri ridicate a crescut de la +0,7 ani la +2,3 ani, în timp ce pentru femei diferenţa în speranţa de viaţă a crescut de la +0,9 la +1,3 ani. Cu toate acestea, până în 2015 această creştere a încetinit pentru ambele sexe în comparaţie cu majoritatea celorlalte ţări cu venituri ridicate. Pentru bărbaţi a fost de +2,3 ani, iar pentru femei +1,1 ani.

'Speranţa de viaţă în Australia este printre cele mai ridicate din lume, o dovadă a intervenţiilor curajoase progresive în sănătatea publică pe parcursul mai multor decenii', a notat Adair. Potrivit lui Adair, dacă strategii noi de reducere a mortalităţii asociate cu comportamente specifice nu sunt dezvoltate şi desfăşurate în mod eficient, este puţin probabil ca ţara să continue să aibă un nivel ridicat al speranţei de viaţă la nivel mondial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel