Augustin Lazăr, revocare. Roșca Stănescu: Klaus Iohannis nu trebuie să-l suspende

Alexandru Ichim / 03 apr 2019 / 10:29 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Lazăr, alături de Klaus Iohannis, dând mâna
Descriere foto: Augustin Lazăr, alături de Klaus Iohannis, dând mâna

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a reacționat cu privire la o posibilă revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general al României. 

Călin Popescu Tăriceanu îi cere președintelui României să semneze cererea înaintată de ministrul Justiției în ceea ce privește apartenența lui Augustin Lazăr la grupul procurorilor comuniști. De altfel, conform România TV, există o declarație a lui Iulius Filip care precizează că nu a fost condiționat în anii 80 de către Augustin Lazăr

”Solicitarea domnului Tăriceanu este perfect legitimă. Este o situație tipică în care încrederea acordată unui personaj trebuie retrasă de îndată de către autoritățile statului român. Mai mult decât atât, dacă se dovedește că domnul Lazăr a contribuit la data respectivă, deci în anii `80, la continuarea măsurilor întreprinse împotriva dizidentului politic, care a fost practic torturat încă un an și jumătate în închisoare, atunci domnul Augustin Lazăr, împotriva dânsului s-ar putea declanșa o anchetă penală. Există o plângere și ea plutește în aer. Domnul Lazăr urmează să fie anchetat pentru ceea ce a făcut atunci. 

”Augustin Lazăr trebuie demis și pus sub anchetă”

 

Nu trebuie să îl suspende, trebuie să fie revocat de președinte. El trebuie demis și pus sub anchetă. În orice caz este vinovat pentru că a ascuns această parte tenebroasă a trecutului său. Dacă s-ar fi știut că domnia sa, în calitate de procuror, supraveghea penitenciare în care erau deținuți politici și îndeplinea sarcini de încredere în raport cu securitatea și cu regimul de atunci, el nu ar fi fost niciodată promovat în funcția în care a ajuns”, a declarat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, în direct la România TV. 

Vezi și: Tăriceanu, scrisoare pentru Klaus Iohannis. Ce îi cere președintelui

Maria Grapini: Lazăr trebuie să plece imediat!

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26