Athanasiu, declarații despre viitorul președinte al României. "Mulți au îngenunchiat pentru ca pe umerii lor să se urce Traian Băsescu"

Radu Tudor l-a avut drept invitat la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3, pe Alexandru Athanasiu.

Realizatorul TV a recunoscut că a i s-a spus de foarte multe ori că unii oameni își doresc ca Alexandru Athanasiu să candideze la președinție. 

"De fiecare dată, dumnevoastră (telespectatorii) mă întrebați așa: De ce, domnule Radu Tudor, nu sunteți în stare să-l convingeți pe profesorul Alexandru Athanasiu să candideze la președinția României? Pentru această nepuțintă a mea și pentru bucuria de a-l revedea, vi-l prezint pe profesorul Alexandru Athanasiu", a spus Radu Tudor la începutul emisiunii.

Fostul senator a vorbit despre profilul viitorului șef al statului. "Aș începe cu o banalitate, dar care este bine pliată pe realitatea politică actuală. Dumnevoastră ați întrebat cum ar trebui să fie președintele României? Eu aș spune așa: ar trebuie să fie președinte AL României. Sigur, pronumelele prosesiv este doar o categoria gramaticală, dar ea ascunde foarte mult în vorbele mele. Din păcate, noi încă nu am avut un președinte AL României, în sensul pe care îl dau eu acestor cuvinte și anume un președinte care atunci când deschide ușa unei săli în care se decide ceva să fie recunoscut că este al României, adică al intereselor sale dintotdeauna de când România este un stat republică. Viitorul președinte al României nu trebuie să fie președintele partidelor care îl susțin, ci președintele realmente al cetățenilor țării", a spus Alexandru Athanasiu la Antena 3.

De asemenea, profesorul a vorbit și despre Traian Băsescu. 

"Băsescu nu a fost un președinte al României. Băsescu a fost un șef de clan. A fost urcat pe spatele acestei țări, cu îngăduința lor. Foarte mulți au îngenunchiat pentru ca pe umerii lor să se urce Traian Băsescu și, după aceea, să-i batjocorească în felul în care știm. El le-a explicat că singura soluție este să le umble în portofele și să le ia banii. A făcut foarte multe lucruri rele. Traian Băsescu nu a fost președinte al României în niciun moment. A fost președintele propriului interes. A fost președintele mitocănizării vieții publice în România la paroxism. Trăim în acest exces de zece ani, n-a construit nimic durabil în sistemul politicilor publice, nu a adus un "mai bine" în învăţământ, a poleit cuvinte bombastice, preluarea de modele care nu aveau nici o legătură cu România", a zis Alexandru Athanasiu.

VEZI ȘI: Radu Tudor: Mă declar foarte dezamăgit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel